Metallimusiikki.net

Carved in ashes: "Neversary"

 • Demoarvostelu julkaistiin lauantaina 11.12.2010.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 1912 kertaa
 • Bändi:

Carved in ashes on vuonna 2009 perustettu helsinkiläinen bändi, jonka musiikki on progressiivista metallia erilaisilla etnisillä vaikutteilla höystettynä. Yhtye syntyi parin erilaisen jamiporukan yhdistyessä. Levylle antaa oman vivahteensa espanjalaistaustainen vokalisti. Kuunnellaanpa millainen on tulos!

Pojot: 3/5

"Dark Pity" avaa pelin varsin tunnelmallisesti. Huomio kiintyy ensimmäisenä loistaviin soundeihin ja hienoihin sovituksiin ja tuotantoon. Myös laulu erottuu hienosti. Biisi ei oikein lähde lentoon muussa paitsi kertosäkeessä. Rakenteellista vaihtelua musiikissa on kiitettävästi, mutta tämähän onkin progemetallia. Toisaalta eri osiot ovat aika ajoin hieman vieraita toisilleen.

"Sad wet eyes" aukeaa todella progehenkisesti, ja improvisoiden. Kiitettävästi myös laulujen sanat ovat mukana levyssä. Ne edustavat keskitason lyriikkaa, painottuen ihmiselämän tunnepuoleen. Laulaja tuntuu nousevan keskeiseksi tekijäksi levyllä. Miksauksella onkin onnistuttu löytämään vokaalien parhaat puolet. Jotenkin vain tämäkin biisi jää jammailuksi.

"And it remains" jatkaa akustisissa maisemissa. Vajaat pari minuuttia biisin alussa, "Stairway to Heaven" -biisin tyylistä soinnuttelua on liikaa. Muutenkin tässä kehitellään yhtä ja samaa teemaa, mutta kliimaksi taitaa jäädä kokematta. Lisäksi biisiä voisi mielestäni lyhentää reippaasti. Tämä on selkeästi levyn tyhjin teos, vaikka onkin ilmeisesti tarkoitettu mahtavaksi loppuhuipennukseksi. Siihen tämä on liian kesy tekele! Plussaa kuitenkin hienoista viuluosuuksista.

Mielestäni avausbiisi on levyn kypsin sävellys, tarttuvine kertseineen. Tämä on jonkinlaista taidemusiikkia, eikä mitään kaljanjuontiheviä. Minä olen hieman jäävi kritisoimaan tätä, koska en järin fanita minkään sortin progea. Mutta ehkä tähän voisi tunnetta ja rankkuutta lisätä.

Ehkä linjasta saa selkeämmän kuvan, jos bändi julkistaa seuraavan levynsä. Tässäkin levyssä on paljon hyvää: tämä on erittäin hyvin ja pieteetillä tehty levy! Suosittelen monimutkaisen metallin ystäville.

Levyn biisit:

 1. Dark pity
 2. Sad wet eyes
 3. And it remains

Carved in ashesd on:

 • Juanma Draven (laulu)
 • Kimmo Kokki (kitara)
 • Tomi Issakainen (kitara)
 • Jani Lehtinen (kosketinsoittimet)
 • Jaakko Kuusisto (basso)
 • Lauri Kuussalo (rummut)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Carved in ashes: "Neversary" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 11.12.2010 ja antoi pisteet 3/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!