Metallimusiikki.net

Tuhonvarjo: "Syvyyden Syli"

 • Demoarvostelu julkaistiin sunnuntaina 19.12.2010.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 2178 kertaa
 • Bändi:

Tuhonvarjo on Forssa–Riihimäki-akselilta ponnistava metalliyhtye. Bändiläiset ovat jo ehtineet miehen ikään, ja erilaista soittohistoriaa on takana merkittävästi vaikka tämä bändi onkin nuori, vasta noin vuoden ikäinen. Perheelliset miehet löysivät sen verran aikaa, että tekivät täysin omin voimin tämän neljän biisin levyn. Kuunnellaanpa!

Pojot: 3/5

Linkit:

"Syvyyden Syli" alkaa mukavan synkeällä akustisella soinnuttelulla, johon kosketinosuudet luovat oman mausteensa. Tässä vaiheessa soundit ovat erinomaiset. Varsinaisen biisin alkaessa huomio kiinnittyy jollain tapaa päälle vyöryvään ja ylikompressoituun äänimaailmaan. Kitarat ovat toki aika tanakat, mutta muuten laulu, ja kaikki instrumentit hyökkäävät korviin yhdellä ja samalla taajuusalueella. Esimerkiksi rumpujen matalin bassarijytinä jää puuttumaan.

"Tyhjyys"-biisi on ehkä melodiallisesti eheämpi kuin edellinen. Eivät nämä biiseinä huonoja ole, vaikka tyyli onkin kotimaista peruskauraa. Laulaja selviää myös kunnialla hommastaan.

"Joutsenen Siivillä" kuulostaa tähän asti levyn parhaalta biisiltä. Sävellysmaailma on suomalaista melankoliaa puhtaimmillaan, josta syystä tästä tulee kotoinen olo. Mieleen tulee kaikenlaista CMX:stä Apulantaan. Tämä ei ole negatiivinen seikka. Tässäkin biisissä rumpujen kevyehköt soundit alkavat risoa mieltä, semminkin kun kappale on muuten niin hyvä ja tarttuva! Ehkä koskettimia voisi myös nostaa sovituksissa paremmin esille.

"Surumarssi" jatkaa lyijynraskaalla linjalla. Koskettimet nousevatkin tässä pläjäyksessä paremmin esiin. Kuitenkin on todettava, että se jokin lopullinen koukku jää kappaleista puuttumaan. Mutta synkkyydessä ja itsemurhafiilisten nostattamisessa tämä osuu juuri maaliinsa. Koko biisimaailma on loputtoman pitkä, synkkä ja raskas polku!

Minkälainen kokonaisarvio tästä tuli? Levyn soundeja tulisi parantaa ja käyttää ehkä ulkopuolista tuottajaa, joka osaisi kaivaa esiin yhtyeen vahvuudet. Sovituksia voisi myös "avartaa", ja muutenkin kokonaiskuvaa selkeyttää, ja kaivaa se lopullinen äänellinen räjähdys esiin. Biisien rakenteen kannalta tämä on ihan hyvää materiaalia.

Levyn biisit:

 1. Syvyyden Syli
 2. Tyhjyys
 3. Joutsenen Siivillä
 4. Surumarssi

Tuhonvarjo on:

 • Antti Hakkarainen (laulu ja kitara)
 • Teemu Rantanen (kitara)
 • Mikko Tammiranta (kosketinsoittimet)
 • Sami Vaittinen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Tuhonvarjo: "Syvyyden Syli" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 19.12.2010 ja antoi pisteet 3/5.

Warlord1980 kommentoi

Itse olen onnistunut saamaan kyseisen demon käsiini ja arvosteluni on mielestäni hieman…. hmmm “humalassa tehty”.
Bändin soundimaailmassa on todellakin vielä tekemistä ja oikea tekijämies tarvitaan bändiä eteenpäin potkimaan, mutta sitten epäkohtiin… Kyseistä bändiä / biisejä ei voi kuitenkaan mielestäni lainkaan yhdistää sanoihin “suomalaista peruskauraa”… päinvastoin..

Ainakin itse kaksikin levyä levyttäneenä olen sitä mieltä että tässä on jotain omalaatuista ja peruskaurasta kaukana. Mutta jokaisella arvostelijalla on näkemyksensä. Mielestäni hieno teos vuoden soittaneelle miehistölle jolla on kuitenkin vielä todella paljon taivalta ja työtä edessä…

Mistä arvostelijalla tuli mieleen Apulanta?? siis kyseisen bändin kohdalla…

Kestolinkki

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!