Metallimusiikki.net

Darkened Souls: "Tales From The Dark Path"

 • Demoarvostelu julkaistiin sunnuntaina 20.02.2011.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 1913 kertaa
 • Bändi:

Darkened Souls sai alkunsa vuonna 2006 Mikkelissä. Bändin soittajat täydentyivät parin vuoden aikana, ja ekan keikkansa yhtye teki vuonna 2008 Black Out Pubissa, kotikaupungissaan. Tutkitaanpa miltä kuulostaa. Pohdin pitkään demon arvosanaa. Koska "Tales From The Dark Path" on kovaa, totista yritystä, ja osin myös onnistumista, annan arvosanaksi 4/5!

Pojot: 4/5

"The Beginning" on jännittävä intro, joka luo odottavan tunnelman. Tämä on varsin suurelta kuulostava, ja sinfoninen pala.

"Downfall and Awakening" laskee tunnelmaa kyllä jonkin verran. Soundit ja miksaus ovat tyypillistä treenikämppätasoa, eli huonot. Esimerkiksi bassorumpua ei näillä eväillä ole saatu juuri jytisemään kunnolla. Kitarat ja koskettimet kuitenkin erottuvat hyvin, ja laulukin aika ajoin. Musiikillisesti tämä ei sitten olekaan ollenkaan huonoa. Jonkinlaisia "sankarimetallisointejakin" tähän tuotokseen on ahdettu.

"Nothing to the Future" jatkaa samaa linjaa, varsin ilkeästi. Mukavaa on huomata, että biiseihin on panostettu ideoita varsin vuolaasti, eikä vain rakennettu yhden riffin ympärille. Tässäkin tosin jää kaipaamaan niitä painettuja sanoja mukana. Uskokaatten jo! Varsinkin kun solisti korisee varsin uskottavasti. Jonkinlaisena miinuksena se, että biisit voisivat olla hieman lyhyempiä.

"Thoughts in the Shadows" jää vähän ponnettomaksi. Laulukin kaipaisi jonkinlaista efektointia.

"Home Trip" tallaa sitten bläkkiksen perinteisimpiä polkuja, joskin siinäkin on melodiset ja herkät hetkensä. Jollain tapaa juuri tämä melodisen ja mättömusiikin ristisiitos tekee biiseistä kiinnostavia.

"The Forest told my Name" hempeilee sitten urakalla. Mielestäni tällaiset akustissävytteiset jutut eivät ole Darkened Soulsia parhaimmillaan.

"Cold Winds" pistää taas palikat kasaan ja luukuttaa raskaasti. Raskauden kanssa vuorottelevat jälleen melodiset osiot. Kitaristit riffittelevät jälleen mainiosti.

"…and Snow Covers the Earth" onkin sitten ehkä levyn paras raita. Hieno biisi, jossa armotta tikkaavat kitarat ja eri elementit jälleen vuorottelevat.

Parasta tässä levyssä on biisien monipuolisuus, menettämättä kuitenkaan sitä "punaista lankaa". Ehkä itse koittaisin vieläkin lisätä eläimen raivoa ja hullun kiiltoa biiseihin! Huonona puolena mainittakoon ilman muuta äänityksen ja tuotantojäljen laatu. Suosittelen bändiläisiä säästämään rahaa kunnon studioon, sillä siellä tämä olisi killeriä materiaalia.

Levyn biisit:

 1. The Beginning
 2. Downfall And Awakening
 3. Nothing to the Future
 4. Thoughts in the Shadows
 5. Home Trip
 6. The Forest Told My Name
 7. Cold Winds
 8. …and Snow Cowers The Earth

Darkened Souls on:

 • Jani (laulu ja kitara)
 • Vesku (kitara)
 • Samuli (kosketinsoittimet)
 • Sauli (basso ja sello)
 • Kalle (rummut)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Darkened Souls: "Tales From The Dark Path" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 20.02.2011 ja antoi pisteet 4/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!