Metallimusiikki.net

Final Dawn: "Soulless Can't Repent"

 • Demoarvostelu julkaistiin perjantaina 11.02.2011.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 2199 kertaa
 • Bändi:

Final Dawn on jo vuonna 2000 perustettu metalliorkesteri, joka tekee biisinsä innoituksestaan ihmiskunnan pimeimpiin puoliin. Bändiläiset viis veisaavat melodisista puhtaista kertosäkeistä ja sankarikitaristeista. Se sijaan he kertovat tekevänsä outoa ja hullua musiikkia, ja brutaaleja sanoituksia. Tämä on paljon luvattu, joten kuunnellaanpa miten tuo toteutuu!

Pojot: 3/5

"Darkness" vyöryttää kohtuullisen raskasta musiikkia korviin. Yllättäen on todettava että miksaus on aika kevyen kuuloinen, vaikka kuuntelen laatukuulokkeilla, ja melkoisen kovalla. Eritoten bassariosasto kaipaisi lisää potkua. Sinänsä biisiä on vaikea kategorisoida, koska siinä on elementtejä monista tyylisuunnista. Jollain tavalla tämä ei onnistu hirveästi säväyttämään, vaikka esim. kitarariffit rullaavatkin aivan mallikkaasti.

"Soulless Can’t Repent" sisältää samaa moninaisuutta, mutta ei tämäkään hurraa-huutoja ansaitse. Ehkä soundillinen alaosasto on parempaa kuin avausbiisissä. Välillä biisissä herkeää todella hyviäkin riffittelyjä, joten konsepti voisi olla kehityskelpoinen.

"Victims" onkin sitten heikoin esitys. Räyhää piisaa vaikka muille jakaa, mutta biisi ei vain aukene lentoon. Rumpali kylläkin laittaa aika ajoin nopeusennätykset uusiksi.

"Vuono" on tähän mennessä lupaavin biisi. Sovitus on hyvä. Biisi kulkee raskaasti ja voimallisesti. Kun myös miksaus parantaa tasoaan levyn loppua kohden, voi tätä kutsua hyväksi metallibiisiksi. Ehkä bändin pitäisi muissakin biiseissä jotenkin selkeyttää ilmaisuaan — keskittyä vahvimpiin puoliin, joita tässäkin ovat hyvä yhteissoitto ja riffittely.

"The King of the Dead World" onkin sitten melkoinen saaga yli 10 minuutin kestollaan. Hienoa murinaa laulajalta, ja biisi on synkkä kuin hautajaissaattue. Tässä on ehkä eniten sitä synkän maailman sointia, jota bändi kertoo tekevänsä. Tässä on myös pitkissä biiseissä vaadittavaa vaihtelevuutta ihan mukavasti.

Millaisen loppukaneetin tämä hengentuote ansaitsee? Levyn alkupuoli ei juuri ilonkyyneleitä vuodata. Biisit ovat sekavia ja ponnettomia. Kuitenkin kaksi viimeistä biisiä kertoo mistä on kyse, eli kaverit osaavat tehdä raskaita, ja kierolla tavalla koukuttavia biisejä! Pitäkää ideat selkeinä. Tuottakaa lisää mainitunlaista tavaraa. Koska sanoituksia mainostettiin brutaaleiksi, olisin myös mielelläni nähnyt tekstit paperilla!

Levyn biisit:

 1. Darkness
 2. Soulless Can’t Repent
 3. Victims
 4. Vuono
 5. The King of the Dead World

Final Dawn on:

 • Vesa Mattila (laulu ja kitarat)
 • Leonard (rummut)
 • Topi Anttila (basso)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Final Dawn: "Soulless Can't Repent" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 11.02.2011 ja antoi pisteet 3/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!