Metallimusiikki.net

Sorkka: "Ensimmäinen Jae"

 • Demoarvostelu julkaistiin perjantaina 04.02.2011.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 2634 kertaa
 • Bändi:

Sorkka on vuonna 2010 Hangman-yhtyeen raunioille perustettu erilaisia metallityylejä rohkeasti sekoitteleva bändi. Taitoja jokaisella hemmolla on jo pidemmältä ajalta mm. Turisas- ja Saturn Twilight -kokoonpanoista. Tyyli on eräänlaista 1990-luvun skandinaavisen melodisen death metallin ja heavyn risteymää, vanhemman black metallin mausteilla. Aluksi bändi teki biisinsä englanniksi, mutta pian kieli vaihtui kotimaiseksi paremman "ilmaisuvoiman" takia. Hyvältä vaikuttaa, mutta miltä kuulostaa!

Pojot: 4/5

"Typeryys" aloittaa levyn melkoisella core-puristuksella. Äänikuva on makuuni hieman liian turboahdettu, eli täysinäinen. Sinänsä kuitenkin soittimet ja laulu erottuvat varsin hyvin, mutta tietynlaista hengitystilaa puuttuu äänimaisemasta. Laulu ei ole aivan genren räävittömimmästä päästä. Kiitoksella todetaan, että myös sanat välittyvät hyvin kuulijalle, ilman painettuja sanojakin, joita ei taaskaan ole mukana. Kitarasooloissa heijastuu mukavasti vanhan liiton meininki. Kitarat kuljettavat muutenkin biisejä eteenpäin.

"Valhe" jatkaa ehkä hieman herkemmin ja myös moni-ilmeisemmin. Mutta kyllähän tässäkin on pohjana kunnollista rypistystä. Kevyempiä hetkiä on siroteltu mukavasti mausteeksi, joka on mielestäni juuri oikea tapa tehdä musiikkia. Jollain tapaa vain bändi onnistuu tekemään biiseistään mielenkiintoisia, ja vaihtelevia. Onhan tässä vaikutteita otettu vähän joka suunnalta, mutta coctail on mielestäni aika onnistunut.

"Pää Irti" lopettaa levyn hiukan vaisusti, eikä biisi oikein nouse sellaiseen lentoon kuin kaksi muuta hengentuotetta. Biisissä ei oikein hahmota, että mihin suuntaan rekeä tulisi vetää, josta syystä paras terä jää puuttumaan.

Tässä on sanottava, että bändillä on palikat hyvin kasassa. Biisit onnistuvat säilyttämään mielenkiinnon. Ne ajavat live-tilanteessa varmasti kuulijat rankkaan hurmioon. Hyvä levy kaikille rankemman metallin ystäville, ja toimii myös hyvin vanhan liiton kuuntelijoille.

Levyn biisit:

 1. Typeryys
 2. Valhe
 3. Pää Irti

Sorkka on:

 • Tuomas (laulu)
 • Tino (kitara
 • Joni (kitara)
 • Tomas (basso)
 • Albert (rummut)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Sorkka: "Ensimmäinen Jae" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 04.02.2011 ja antoi pisteet 4/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!