Metallimusiikki.net

Lord of Pagathorn: "Msilihporcen"

 • Demoarvostelu julkaistiin perjantaina 28.01.2011.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 1965 kertaa
 • Bändi:

Tässä on yhtye, joka on aloittanut alkuperäisen toimintansa jo vuonna 1992 ja julkaissut ekan demonsa paria vuotta myöhemmin. Tietynlaista kulttimainetta nauttiva bändi on nyt luppovuosien jälkeen aktivoitunut uudelleen ja väsännyt uusimman plättynsä vuonna 2010.

Pojot: 5/5

Intro "In a Dream" herkistelee levyn käyntiin, ja on mainio "kooste", joka antaa odottaa hyvää.

"The Asylum Gates" polkee kunnollisen bläkkismetallin käyntiin, eikä lainkaan huonosti. Miksauksessa erottuu laulukin mukavasti, mikä pannaan ilolla merkille. Jonkinlaista vaihtelevuuttakin haetaan musiikissa, vaikka tutuilla suoraviivaisilla ja aggressiivisilla linjoilla mennäänkin. Eihän tällaiseen musiikkiin mitkään progeilut kuulukaan. Äänikuva hyökkää kuulijan kimppuun täydellä teholla.

"The Path Leads Astray" virittelee hautausmaatunnelmaa akustisissa maisemissa, ja tekee tämän aivan kelvolliseen malliin. Nämä väliosat saavat kuulijan suorastaan odottamaan energistä kliimaksia.

"Descended Pestilence" jyllää taas varsin mainiosti, black metallin moninaisia polkuja ja maisemia, tarjoten laajan kuvan. Jotenkin bändi vain onnistuu kuulostamaan freesiltä ja hyvin voimalliselta. Pitkän soittajataustan ansiosta myös yhteissoitto on verevää. Sanoitusmaailmakin on onnistunutta. Ekassa biisissä voi jopa kysyä, kertooko se yhtyeen omasta tilanteesta? Sanoista saa myös harvinaisen hyvin selvää. Ne on myös levyn kansiin painettu, joka kiitoksella vastaanotetaan.

"Buried Secrets" -kappaleessa kuullaan mainioita melodisia sovituksia, jotka toimivat hienosti, puurouttamatta kuitenkaan miksausta, jota voi muutenkin pitää varsin onnistuneena. Lisäksi joka biisissä onnistutaan löytämään jonkinlaista koukkua, joka kuljettaa musiikkia eteenpäin kyllästyttämättä kuulijaa. Biisistä löytyy myös hieman hitaampi vaihde, joka tuo toivottua vaihtelua.

Tässä vaiheessa pitää todeta, että ainakaan minulle toimitetussa demossa ei löytynyt kaikkia kansissa mainittuja kappaleita. Hämärää, mutta kyllä tämäkin riitti todistamaan, että tässä on paras black metal -demo pitkään aikaan! Olisikin todella mielenkiintoista päästä näkemään sällejä keikalla. Muutoin tässä ei juuri parannettavaa ole. Suosittelen "Msilihporcen"-kiekkoa rankan bläkkiksen ystäville — ette pety!

Levyn biisit:

 1. Intro: In a Dream
 2. The Asylum Gates
 3. The Path Leads Astray
 4. Descended Pestilence
 5. The Unholy Face of Fate
 6. On a Home Soil
 7. Buried Secrets
 8. Sinister Sister Inn
 9. Outro: Necropolis
 • Lord of Pagathorn on:
 • Corpselord (laulu ja kitarat)
 • Sedit (basso)
 • Hellwind (rummut ja laulu)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Lord of Pagathorn: "Msilihporcen" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 28.01.2011 ja antoi pisteet 5/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!