Metallimusiikki.net

Denyall: "Your Pitfall"

 • Demoarvostelu julkaistiin keskiviikkona 17.11.2010.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 1431 kertaa
 • Bändi:

Seinäjoelta ponnistava, vuonna 2006 perustettu Denyall tahkoaa melodista metallia rankalla kädellä. Tämä on jo bändin kolmas demo. Aikaisempien painokset on myyty nopeasti loppuun ja ne ovat saaneet muilta arvostelijoilta suitsutusta. Sävellyksistä vastaavat kitaristit Karri Kallio ja Tatu Pajula, vokalisti Terhi Palomäen osallistuessa myös vokaaliosuuksien säveltämiseen. Mielenkiinto heräsi näistä spekseistä, joten pannaanpa kuunteluun!

Pojot: 4/5

Linkit:

Levyn aloitusbiisi on heti mureasti riffiteltyä melodista metallia. Soundillisesti tässä on onnistuttu todella hyvin. Naislaulukin kuulostaa mallikkaalta ja laulutuplauksia on sijoiteltu oikeisiin kohtiin. Biisi kulkee mukavasti. Melodia ideoitakin on pakattu sen verran runsaasti mukaan, että kyllästymään ei pääse.

"Your Pitfall" tarjoaa herkistelyä ja raskautta juuri oikeassa suhteessa. Erityisesti rumpali loistaa tämän biisin väliosissa. Jonkin verran tästä tulee mieleen toinen kotimainen metalliyrittäjä: Ironica!

"The Play" -raita on ehkä eheintä biisiainesta levyllä. Siinä kiteytyy juuri oikeassa suhteessa herkkyyttä, ja rankkaa kitarasoundia. Myös laulu leijailee mukavasti tykityksen yläpuolella. Ehkä hiukan rohkeampaa kaiun käyttöä laulussa voisi harkita. Toisaalta se voisi syödä laulun voimakkuutta, joka nyt on kohdallaan. Terhin ääni kyllä riittää vaikka minkämoisiin temppuihin ja sovituskokeiluihin, ja kestää täydemmänkin materiaalin. Jos tästä jotain parannettavaa pitää hakea, niin bassot eivät jytise oikein kunnolla. Mutta toisaalta miksaus on tasainen, ja ongelmaton.

"Shelter" onkin sitten levyn rankin tapaus. Poikkeava rytminen idea toimii melko hyvin, mutta biisi ei sisällä niin tarttuvia "hittiaineksia" kuin muut.

Mitenpä tämän levyn voi sitten kiteyttää? Mielestäni kyseessä on erittäin onnistunut plätty. Hienoimmiksi elementeiksi nousevat makoinen naislaulu, jota ei ole koskaan maailmassa liikaa, ja myös suhteellisen rankat kitaraosuudet. Myös biisien sävellyspuoli on kunnossa. Se on riittävän monipuolista. Hieno teos kuunneltavaksi. Toivottavasti yhtye saa keikkoja ja levy-yhtiötkin kiinnostumaan, sillä kyllä tässä potentiaalia on!

Levyn biisit:

 1. Of Death, Deceit and Mystery
 2. Your Pitfall
 3. The Play
 4. Shelter

Denyall on:

 • Terhi Palomäki (laulu)
 • Karri Kallio (kitara)
 • Tatu Pajula (kitara)
 • Rami Rissa (rummut)
 • Janne Raiski (basso)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Denyall: "Your Pitfall" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 17.11.2010 ja antoi pisteet 4/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!