Metallimusiikki.net

Nuclear Throne: "Demo III"

  • Demoarvostelu julkaistiin sunnuntaina 07.11.2010.
  • Ei saa kommentoida!
  • Luettu 1351 kertaa
  • Bändi:

Tämä kotimainen black metal -bändi ei itsestään paljon kertoile, vaan antaa musiikin puhua puolestaan. Sen verran kuitenkin kerrotaan, että yhtye on perustettu 2008, ja nimenmukaisesti tämä on bändin kolmas demo. Pannaanpa kuunteluun!

Pojot: 2/5

Aloitusbiisi on melko reipasta menoa. Soittimet ovat melko latteita ja muovisen kuuloisia. Laulu toimii hyvin, myös soundillisesti. Biisin musiikillinen idea on kyllä melko heppoinen.

"The Road" jatkaa samoilla linjoilla. Soitinraitoja voisi mielestäni hieman pelkistää, eikä tehdä näin "täyteen ahdettua" tavaraa. Jos bändissä on vain kaksi jäsentä, sen voisi myös antaa kuulua. Koska isommassa bändissä eri soittajat tekevät aina omat sovituksensa, on kahteen pekkaan turha yrittää pyrkiä samaan. Lisäksi tähänkin biisiin voisi jalostaa hieman monipuolisempia ideoita. Tässäkin olisi etua laajemmasta kokoonpanosta. Hankkikaa bändi!

"Temple of Annihilation" -biisissä on jo viitteitä paremmasta. Monipuolisuutta on huikeasti enemmän kuin edeltävissä raidoissa. Tässä, kuten myös muissa biiseissä, tosin närästää äänityksen kehnolaatuisuus. Vaatimattomammallakin kalustolla saa kelpo jälkeä, jos hankitaan joku kokeneempi napinvääntäjä. Biisissä on myös mukavia soundillisia kokeiluja, joita voisi rohkeasti käyttää enemmänkin levyllä.

"Great Nuclear Throne" -kappaleessa laulu hyökkää jälleen päälle kuin nälkäinen susilauma. Se onkin paras pointti koko levyllä. Ei tämäkään biisi juuri riemunkiljahduksia aiheuta. Yritystä tässäkin toki on, mutta jos biisissä on vain yksi idea, ei sitä monta kertaa jaksa kuunnella. Etenkin black metallissa olisi hyvä viljellä erilaisia elementtejä, ja musiikillisia vaihteluita biiseissä. Esimerkiksi voisi kokeilla tehdä biisiä akustiselle pohjalle, johon sitten lisätään joitakin rankempia elementtejä! Tässä tosiaan tulisi mielestäni kokoonpanoa kasvattaa ja kokeilla mitä tahansa uusia ideoita, sillä vahvan laulun ympärille on hyvä lähteä rakentamaan kehitystä. Tällaisenaan tämä jää maakuntasarjaan. Valitettavasti.

Levyn biisit:

  1. Deathray
  2. The Road
  3. Temple of Annihilation
  4. Great Nuclear Throne

Nuclear Throne on:

  • A.Virtanen
  • L.Pekkarinen
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Nuclear Throne: "Demo III" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 07.11.2010 ja antoi pisteet 2/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!