Metallimusiikki.net

Spiritual Holocaust: "Salute the Death"

 • Demoarvostelu julkaistiin maanantaina 25.10.2010.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 1694 kertaa
 • Bändi:

Spiritual Holocaust on Suomen death metal -kartalla varsin tuore tapaus, bändi kun on perustettu vasta 2010 talvella. Tämä neljän biisin pläjäys on yhtyeen ensimmäinen julkaisu. Esikuvina on niitä tavallisia nimiä, kuten esimerkiksi: Bloodbath, Morbid Angel ja Hate Eternal. Bändiläiset pitävät tavoitteenaan tehdä omaperäistä musiikkia, luottaen kuitenkin yksinkertaisen aggressiiviseen death metalliin. Kuunnellaanpa miten on onnistuttu!

Pojot: 4/5

Linkit:

Nimibiisi "Salute the Death" avaa pelin melko mukavan oloisesti. Soundimaailma on melko onnistunut, ja kitaristit seikkailevat riffittelyn ja melodioiden maastossa melko onnistuneesti. Laulu ei oikein lunasta paikkaansa, mutta muilta osin ei lainkaan huono biisi.

"Left for the Rats" jatkaa samaa tuplabassarimenoa. Tässä tosin laulu nousee paremmin esiin. Hyvä näin. Ei näissä biiseissä pyörää keksitä uudelleen millään lailla, mutta kappaleissa on mielestäni riittävästi vaihtelua ja vivahteita noustakseen vähintään keskitasolle, välillä ylikin. Varsinkin kun ottaa huomioon bändin lyhyen historian. Soittajina sinänsä bändiläiset ovat varsin kelpo tekijöitä.

"Primal Disease" tekeekin sitten selvää jälkeä, ainakin itseni kohdalla. Biisi on hiukan hitaampi tempoltaan, mutta samalla myös raskaampi. Lisäksi siinä on sävyjä ja nyansseja enemmän kuin edellisissä. Oikeastaan jään kaipaamaan vain sitä, että laulu olisi avarammin miksattu.

"Mass Grave" onkin sitten tavanomaisempi tapaus. Se jääkin vähän vaisuksi. Edeltävän biisin nyanssit jäävät puuttumaan ja kitaristitkin saavat aikaan vain perusriffittelyä. Soolot kuulostavat jotenkin 1980-lukulaisilta, tahi Iron Maidenilta, joka ei tässä genressä ole hyvä asia.

Mielestäni, ottaen huomioon bändin lyhyen taipaleen, on tässä onnistuttu kiitettävästi. Kuten olen muillekin metallin raskasta polkua tarpoville muusikoille sanonut: kootkaa paljon ideoita yhteen biisiin! Ei niin, että yhden idean ympärille kehitetään biisi. Näin toimimalla biisit saavat vaihtelevuutta, joka takaa sen, että niitä on mielenkiintoista kuunnella. Keikoillakin ne moshaajat saavat vaihtelevampaa huttua. Ja pyrkikää ylittämään soitannolliset rajanne. Mutta tässä levyssä on propseja sen verran, että se yltää arvosanaan 4/5.

Levyn biisit:

 1. Salute the Death
 2. Left for the Rats
 3. Primal Disease
 4. Mass Grave

Spiritual Holocaust on:

 • Tomi Vähäkangas (laulu)
 • Jaakko Ulanto (kitara)
 • Janne Satokangas (kitara)
 • Marko Launonen (basso)
 • Jarkko Ahola (rummut)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Spiritual Holocaust: "Salute the Death" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 25.10.2010 ja antoi pisteet 4/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!