Metallimusiikki.net

Korpikuusen Kyynel: "Existing Exception"

 • Demoarvostelu julkaistiin sunnuntaina 01.05.2011.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 2663 kertaa
 • Bändi:

Korpikuusen Kyynel on vuonna 2007 perustettu turkulainen metallibändi, joka koostuu kolmesta herrasta ja kahdesta naisesta. Bändi kuvailee tekemäänsä musiikkia melodiseksi metalliksi, joskin pitää tyyliään vaikeasti lokeroitavana. Tämä levy on bändin toinen julkaisu.

Pojot: 3/5

"Prisoner of the Mind" jyrähtää käyntiin vauhdikkaasti. Kyse on, ainakin ensimmäisen biisin osalta, lievästi oopperametalliin vivahtavasta musiikista. Sovitukseen on ympätty jousia ym. Vokalistilla on vahva ääni, jossa on myös omaperäisyyttä, joskin se vähän hukkuu liikaa miksaukseen. Äänikuva sinällään on erittäin aggressiivisen ja kompressoidun kuuloinen.

"You Can Fly" herkistelee akustisesti, ja "oppikirjan mukaan". Laulu tulee tässä hienosti esiin. Biisinä tämä on ehkä kuultu jo liian monesti aikaisemmin, eikä oikein lähde lentoon, vaikka osa-alueet ovatkin sinänsä kunnossa.

"Artificial Intelligence" noussee levyn vakuuttavimmaksi raidaksi. Kitaratyöskentely on hienoa, ja todella raskasta. Kuten sanottua, tässäkin laulun miksaus hieman nyppii. Vanhan liiton kitarasooloissa revitellään oikein urakalla ja muutenkin meno yltyy villiksi. Biisissä on myös monipuolisuutta ja koukkua ihan mukavasti.

"Korpikuusen Kyynel" on nimestään huolimatta englannin kielinen, käsittämätön humppaus. Tämä on kyllä levyn vähäisin pläjäys.

Minkälaisen yhteenvedon tästä voisi tehdä? Bändillä on laulaja- ja soittaja-asiat todella hyvässä kuosissa. Taitoja löytyy. Biiseihin voisi yrittää saada vielä enemmän raakuutta, monipuolisuutta ja nostaa laulaja suurempaan osaan. Tämä sopii erityisesti klassisen metallin ystäville. Jatkoa odotetaan!

Levyn kappaleet:

 1. Prisoner of the Mind
 2. You Can Fly
 3. Artificial Intelligence
 4. Korpikuusen Kyynel

Korpikuusen Kyynel on:

 • Maija Nyström (laulu, kosketinsoittimet ja tinapilli)
 • Ville Paukkunen (kitarat)
 • Jorma Roine (kitara ja taustalaulu)
 • Antti Auramo (basso)
 • Leeni Mäkilä (rummut ja taustalaulu)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Korpikuusen Kyynel: "Existing Exception" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 01.05.2011 ja antoi pisteet 3/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!