Metallimusiikki.net

Nation Despair: "Lies"

 • Demoarvostelu julkaistiin torstaina 02.06.2011.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 1698 kertaa
 • Bändi:

Nation Despair on tamperelainen, vuonna 2008 perustettu bändi, joka soittaa modernia metallia death metal -vokaaleilla. Tämä on yhtyeen toinen EP, ja kehitystä edelliseen levyyn nähden on tapahtunut paljon, yhtyeen mukaan. Kuunnellaanpa millaista jälki on.

Pojot: 3/5

"Isolation" kohkaa rankasti. Laulu on mallikasta murinaa, mutta tässäkään tapauksessa sitä ei ole rohjettu miksata kovin pintaan, mikä on sääli. Sinänsä biisissä on yhdistelty eri tempoja ja elementtejä, mutta lopputulos on kuitenkin aika perustavaraa. Osittain tukkoinen miksaus syö musiikista hiukan tehoja.

"Lies" toimii mielestäni huomattavasti paremmin kuin avausbiisi. Laulukin on ehkä hivenen paremmin kuuluvissa. Kyllähän solistilla karjuntaa riittää. Bändi kertoo suosivansa brutaalia ja väkivaltaista ilmaisua, mutta ei tämä mielestäni kovin brutaalia ole.

"Cleansed by Conviction" on hidastempoinen biisi. Jotenkin tästä puuttuu tiettyä eläimellistä antautumista musiikin puhtaan energian vietäväksi.

"Greed" edustaa sitten levyn nopeaa osastoa. Kitarariffit kulkevat, ja soundaavat varsin mukavasti, mikä onkin parasta koko levyssä. Jokin persoonallinen piirre jää tässä puuttumaan. Lähimmäksi sitä päästään biisissä "Lies", joka on levyn helmi. Nation Despairilla on perusasiat kunnossa, ja laulaja, jonka varaan rakentaa. Tähän pitäisi saada vielä hieman enemmän kipinää ja raivoa biiseihin, sekä hiukan parannusta miksaukseen, niin ollaan selvillä vesillä.

Levyn biisit:

 1. Isolation
 2. Lies
 3. Cleansed by Conviction
 4. Greed

Nation Despair on:

 • Eetu Tingander (laulu ja basso)
 • Jukka Myllymäki (kitara)
 • Jussi Leppänen (kitara)
 • Tomi Gullstén (rummut)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Nation Despair: "Lies" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 02.06.2011 ja antoi pisteet 3/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!