Metallimusiikki.net

Profanus: "Catholic Redemption"

 • Demoarvostelu julkaistiin lauantaina 25.02.2012.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 2030 kertaa
 • Bändi:

Profanus on ollut jossain muodossa kasassa jo vuodesta 2007. Genreltänsä yhtye nojaa vanhaan death metalliin, ja germaanithrashiin, melodisilla vivahteilla. Nyky-yhteiskunnan tyhjänpäiväinen elämänkatsomus on sanoituspuolella tulilinjalla ja bändi julistaakin olevansa "virallinen yhteiskunnan vihollinen". Tuntuu, että tämä on kuultu ennenkin. Ei kun kuuntelemaan!

Pojot: 4/5

"Blackheart"-biisi iskee heti kimppuun kuin juna. Soundi on hyvällä tavalla kotikutoinen. Laulaja rääkyy mallikkaasti, ja musa kulkee. Biisit ovat omalla tavallaan samasta puusta veistettyjä, mutta niissä on kuitenkin nyansseja tarpeeksi. Ei tämä maailman monipuolisinta musiikkia ole, mutta kummasti saa kuulijan moshaamaan. "Catholic Redemption" nousee esille yhtenä levyn timanteista. "Day of Resurrection" sukeltaa sitten nopean deathin maailmaan, joka ei mielestäni sovi bändille niinkään hyvin, tosin tässäkin biisissä on seesteisiäkin kohtia. "Society of Sadness" vaikuttaa levyn parhaalta otokselta. Hyvinkin perusaineksista koottu vanhan liiton biisi!

Itseäni häiritsee hieman koko levyllä ilmeisesti masterointikompressorin lievä "pumppaaminen", joka aiheuttaa pieniä voimakkuusvaihteluita. Kyllä tällä bändillä on pullat hyvin uunissa. Tietysti olisi ollut kiva lukea myös tekstit. Jos nyt jotain voisi toivoa, niin massiivisemmat soundit, ja bändi keikoille.

Levyn kappaleet:

 1. Intro
 2. Blackheart
 3. 666 Eyes are Watching
 4. Catholic Redemption
 5. Insane Kill
 6. Profanus
 7. Day of Resurrection
 8. Endless War
 9. World is a Rapist
 10. Society of Sadness

Profanus on:

 • Markus Makkonen (laulu)
 • Otto Laituri (kitara)
 • Teemu Pylkkönen (basso)
 • Tero Hartikainen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Profanus: "Catholic Redemption" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 25.02.2012 ja antoi pisteet 4/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!