Metallimusiikki.net

Kanto Arboretum: "Kevyt on Murhe Kantaa"

 • Demoarvostelu julkaistiin perjantaina 24.02.2012.
 • Ei saa kommentoida!
 • Luettu 1809 kertaa
 • Bändi:

Kanto Arboretum on helsinkiläinen vuonna 2010 perustettu bändi, joka ilmoittaa soittavansa black metal -vaikutteista "ekometallia". Tämä on yhtyeen ensimmäinen tuotos, jonka sanoituksissa otetaan kantaa muun muassa ihmisten kestämättömään kulutukseen, ja muihin ihmiskunnan kannalta tärkeisiin kysymyksiin. Mutta miltäpä soitanto kuulostaa?

Pojot: 2/5

"Vuolupuu Ukko" aloittaa levyn erikoisella äänikollaasilla. Levy on tietojen mukaan äänitetty kotistudiossa. Siltä se valitettavasti myös kuulostaa. Säröä ja tukkoisia soundeja on vaikka muille jakaa, eikä sanoma oikein selviä. Myös musiikillinen taidokkuus, sävellysten osalta, jää hämäräksi. Tämä on rupisinta musiikkia pitkään aikaan.

Biisit ovat melkoisen pitkiä, ja jalostettu aika vähäisistä ideoista ja aineksista. On ikävää, että painoarvoiset tekstitykset jäävät onnettomassa miksauksessa
lapsipuolen asemaan. "Perikadon Kukat" biisissä on jonkinlaista kipinää ja ideaa ja se nouseekin levyn helmeksi. Myös "Unohduksen Aikakausi" hehkuu esille biisimassasta.

Mitä tästä kaikesta voisi sanoa? Ainakin sen, että musiikillisia ideoita voisi vielä kehittää ja varioida rohkeasti biisien perusideoita monipuolisemmiksi. Sitten äänittämään ne kunnon ympäristössä, kunnon soundeilla. Ja laulaja kunnolla esille!

Levyn kappaleet:

 1. Vuolupuu Ukko
 2. Virta
 3. Ei Mitään Uutta Alla Sammuvan Auringon
 4. Luonto vs. Ihminen
 5. Perikadon Kukat
 6. Unohduksen Aikakausi
 7. Minun Uponnut Kotini

Kanto Arboretum on:

 • Pekka Korkee (laulu ja instrumentit)
Tietoa julkaisusta

Arvostelun Kanto Arboretum: "Kevyt on Murhe Kantaa" yhteenveto: Jouni Kautto julkaisi arvostelun 24.02.2012 ja antoi pisteet 2/5.

Kommentointi on vain yhteisön jäsenille. Liity jäseneksi lukeaksesi kommentteja ja kirjoittaaksesi omia mielipiteitäsi!