Metallimusiikki.net

2 Times Terrorin haastattelu Nummirockissa 25.6.2010

  • Julkaistiin torstaina 01.07.2010.
  • Luettu 7472 kertaa
  • Bändit:

Nummirockin 2010-vuosimallin bändikaartin industrial metal -puolta edusti tänä vuonna 2 Times Terror. Hyvissä ajoin ennen keikkaa sain jututtaa MC Raaka Peetä, Turmion Kätilöistäkin tuttua näkyä, ja HC CSD:tä paahtavan auringon paistaessa. Pohjois-Savosta kotoisin oleva 2 Times Terror julkaisi ensimmäisen studioalbuminsa toukokuussa. Sen soittolistalta löytyvää aineistoa voi kuunnella yhtyeen MySpace-sivuilla. “Equals One Sudden Death” -nimisen albumin julkaisi Osasto-A, joka edustaa 2 Times Terrorin lisäksi mm. Black Light Disciplineä, Fear Of Dominationia ja V For Violencea.

Vuonna 2006 aloittaneeksi bändiksi olette vielä suhteellisen nuori kokoonpano. Kovin moni ei tunne 2 Times Terror -kollektiivia, ainakaan ennen kuin mainitsee Turmion Kätilöt. Kertokaa vähän alkuhistoriaa, että mistä kaikki lähti ja miksi?

MC Raaka Pee: Panohommistahan se lähti. 2 Times Terrorin biisit on luotu Kätilöiden välissä vähän kuin juomalauluina. Musiikki käsittelee sellaisia juttuja mitä ei varmaan Kätilöihin laittaisi. Sama konsepti ja sama meininki, mutta eri fiilikset. Mieltäisin 2 Times Terrorin terapiaksi. En tiedä, onko se sitten hyvää terapiaa, vai huonoa terapiaa. Biisit on katottu ehkä vähän toisentyyppisestä näkökulmasta.

Teillä on miltei joka biisissä vieraileva artisti. Onko tälle jokin erityinen syy?

MC Raaka Pee: Hyviä ukkoja ja tuttuja kavereita. Jos heitä saa levylle mukaan soittamaan niin silloinhan ehdottomasti otetaan kaverit mukaan tulkitsemaan musiikkia. Muuten koko projekti olisi ollut yksin meikäläisen ja nakkoisen tekemää materiaalia. Haluttiin tyyppejä, joilla on oma näkökulmansa kappaleista.

HC CSD: Näin he tuovat tosiaan oman näkökulmansa, ja antavat oman arvonsa kappaleelle oman tulkintansa kautta. Se tuo monipuolisuutta.

Millaisen vastaanoton esikoislevynne on mielestänne saanut?

MC Raaka Pee: Imperiumissa oli helvetin hyvä arvostelu. Yksi ja puoli tähteä. Oikeistaan vastaanotto oli ihan odotusten mukainen. Hyvä, että levy oli herättänyt jonkinlaisia tunteita. Paljon on sanottu Terrorin biisejä julkaistaessa, että kuulostaa Turmion Kätilöiltä ja jos joku on löytänyt uutta Turmion Kätilöiden matskua netistä niin on mainittu, että se kuulostaa ihan 2 Times Terrorilta. Tosi hyvää palautetta on kyllä ollut niin kuuntelijoilta kuin myös jengiltä ketä on ollut messissä soittamassa. Helvetin hyvä meininki.

HC CSD: Levy iski kyllä ihan oikeaan kohderyhmään juuri niin kuin piti. Levyn oli tarkoitus provosoida ja herättää vihaa, rakkautta, ja kaikkea sitä mitä pitikin. Se, että se ärsyttää joitakin, on juuri kaikista maukkainta.

Miten hyvin albumi on mielestänne onnistunut?

MC Raaka Pee: Siitä tuli juuri sellainen kuin pitikin. Ei ollut minkäännäköisiä ennakko-odotuksia. Se siis sai olla ihan mitä tahansa. Eikä albumin minkäänlainen kehuminen tai moittiminen tai kritiikki ylipäätään vaikuta siihen omaan mielipiteeseen ollenkaan. Albumi on tehty täysin omahyväisesti, itseä varten. Mutta eihän mikään taideteos — esimerkiksi taulu — ole minkään arvoinen jos kukaan ei sitä löydä. Totta kai siihen on haluttu antaa pohjimmainen tarkoitusperä. Minkäännäköisiä sääntöjä ei ole kuitenkaan asetettu. Silloin se ei voi mennä pieleen.

Voitko siis sanoa että teet musiikkia enemmän itsellesi, vai kuuntelijoille?

MC Raaka Pee: Kuuntelijoille tietysti. Siinä mielessä itselle, että tekemättäkään ei voi olla, ja että sen saa esittää muille. Hyvä juttu on jos joku tykkää siitä ajatuksesta minkä itse on tehnyt. Kyllä se yleisön palaute merkitsee, ja se että joku muu saa siitä jotain. Kyllähän siitä on kiva saada joskus vähän rahaakin.

Käsitättekö 2 Times Terrorin täysin erillisenä projektina, vai pysyykö sillä Turmion Kätilöiden sivuprojektin maine?

MC Raaka Pee: Täysin erilliset jutut, totta kai. Eri tarkoitusperä säveltäjän näkökulmasta.

Otatteko muista projekteistanne vaikutteita?

MC Raaka Pee: Väistämättä. Ei sitä pysty välttämään. Se, että se kuulostaa samalta Turmion Kätilöiden kanssa, ei haittaa, sillä eihän ne nyt ihan samanlaisia ole. Samankaltaisuutta ei ole tarkoituskaan välttää. Vaikka musiikki on samantyyppistä, projekti on sellainen, että biisit saa olla juuri sellaisia kuin niistä tulee. Meillä ei ole sen suhteen minkäänlaisia sääntöjä. Jos jostain syystä sattuu tulemaan jotain hassua niin sitä saa sitten olla musiikissa. Se on niin sanottua genrerunkkausta, eikä koko asiaa ole oikeastaan pohdittu sen kummemmin. Se on sitä mitä tulee.

Olette muun muassa sivuillanne ilmoittaneet, että nämä ovat todella harvinaisia keikkoja. Tämä on toinen keikkanne, onko lisää tulossa ja kuinka paljon?

MC Raaka Pee: Joo. Muutama keikka saattaa vielä tulla. Etelä-Suomen suuntaan on kyselty ravintola- ja klubikeikkoja, niitä on oikeastaan tiedossakin jo, mutta ei ole vielä niin virallista että voisi kertoa päivämääriä. Keikkamäärä tulee olemaan yhden käden sormilla laskettavissa. Ei ole tarkoitus lähteä enempää kiertämään. Sen verran keikkaa tulee, että levyä saa mainostettua. Ne, jotka haluavat kuunnella, voivat sitten nähdä mitä se olisi livenä.

Onko teillä keikoilla koko kööri mukana vierailevista artisteista lähtien?

MC Raaka Pee: Ei ole, jo ihan teknisistä syistä. Tarothan täällä on, mutta he haluavat keskittyä enemmän omaan keikkaansa ja tässä on vain tunti keikkojen välillä. Osa porukasta on mukana, kuten Karlos-Saatana, ja Kuoleman Kehdossa laulava Hurja on ihan vakiolaulaja koko keikan. Klubikeikolla porukkaa on mukana silloin kun sattuu hollille.

Korvataanko paljon playbackilla sitten?

MC Raaka Pee: Ei muuta kuin perinteinen taustanauha, eli konesysteemit. Sama systeemi mikä Kätilöilläkin. Ei olla palkattu kuudestoistaosaraitsun kosketinsoittajaa.

Sanoituksista. Ovatko täysin fiktiota vai perustuvatko johonkin? Onko niillä syvempää merkitystä?

HC CSD: Ei ole oikeastaan ollenkaan fiktiota. Jostain ne kumpuaa väkisinkin.

Siellä on paikka paikoin melko psykedeelistä tavaraa. Miten paljon verrannollisia sanoitukset ovat tosielämään tai omiin kokemuksiin?

MC Raaka Pee: Oikeastaan yksi yhteen, eli täysin verrannollisia, vain vertauskuvin kerrottuna. Mutta ihan suoraan liittyy tosielämään.

HC CSD: Kaikki ne on todellisuuspohjalla kielikuvin kerrottuna. Paljon helpompi kirjoittaa olemassa olevista asioista kuin lähteä keksimään kokonaan uutta.

Teillä on osa biiseistä englanniksi ja osa suomeksi. Oliko tarkoituksena tehdä kahdella kielellä alunperinkin?

HC CSD: Ei ollut sellaista ajatusta, että pelkästään suomeksi tai pelkästään englanniksi. Sekin johtuu siitä kun musiikintekoperiaate meillä on niin vapaa. Jos osattaisiin venäjää niin oltaisiin ihan hyvin voitu tehdä venäjänkielinen biisi. Valitettavasti rajoittuu näihin kahteen kun ei muut kielet luonnistu. Niin mutta onhan siellä latinaa! Eipä se siis pelkästään jääkään suomeen ja englantiin.

MC Raaka Pee: Liittyy varmaan myös siihen kun silloin kun ensimmäinen biisi “Forever Mine” on tehty ei ollut tullut kokeiltua koskaan aiemmin englanninkielisen biisin tekemistä Turmion Kätilöissäkään.

Se siitä byrokratiasta. Millaiset suunnitelmat teillä on juhannuksen varalle?

HC CSD: Kotiin. Hyvää ruokaa, suihinottoa, saunomista, suihinottoa. Ei, ihan perus juttua. Tästä lähdetään kohti Kuopiota. Katsotaan mitä tuleman pitää.

MC Raaka Pee: Panemaan jos pääsisi. En jaksa saunoa, enkä jaksa kyllä ottaa suihinkaan.

Onko täällä sellaisia bändejä, joita aiotte mennä katsomaan?

MC Raaka Pee: Ei. Ei yhtään.

HC CSD: Itseämme katsottaisiin jos se onnistuisi. Eilen yritin sielusta irtautumista huonoin tuloksin.

MC Raaka Pee: En ole ikinä festareilla käynyt katsomassa bändejä, tai no Stevie Wonderia olen kerran käynyt. Silloin kun on oma keikka, niin ainakaan itse en pysty keskittymään enkä nauttimaan muiden keikoista. Se pitäisi olla erillisenä juttuna, että mennä oikeasti katsomaan ilman omaa keikkaa. No tietysti oman keikan jälkeen. Esimerkiksi Kotkan Rockfestivaaleilla oli Kätilöt ja Tarot, ja sen jälkeen kun oma keikka ollut, oli helvetin hyvä lähteä katsomaan Tarotin keikkaa. Mutta toisinpäin niin ei tulisi mieleenkään lähteä.

HC CSD: Pari vuotta sitten oltiin täällä TK:n keikan jälkeen. Se oli meidän ensimmäinen festarikokemus. Lähinnä jäätiin oman keikan jälkeen telttailemaan, mutta ei kuitenkaan oltu koko aikaa teltoilla, vaan käytiin myös joitakin bändejä vilkaisemassa.

Kiitos haastattelusta, ja hyvää keikkaa!

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Roni Laukkarinen julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.