Metallimusiikki.net

Turun Nuoren Teatterin 1827 Infernal Musical.

Perjantaina 21.1.2011 saa ensi-iltansa maailman ensimmäinen Turun vuoden 1827 tuhoisasta tulipalosta kertova hevimusikaali. Tämän ainutlaatuisen produktion toteuttaa Turun Nuori Teatteri, ja se on osa Turun vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa.

Turun Nuori Teatteri haki alkuvuonna tanssivia, laulavia ja näytteleviä nuoria mukaan maailman ensimmäiseen Turun palosta kertovaan hevimusikaalin 1827 Infernal Musical. Koe-esiintymisten perusteella mukaan valittiin 35 lahjakasta ja monitaitoista nuorta; iältään nuoret ovat 12–26-vuotiaita. Avoimen haun kautta löytyivät myös musikaalin viisihenkisen bändin soittajat. Nyt harjoitukset ovat edenneet siihen vaiheeseen, että roolijaot on tehty.

Arkkipiispattaren roolissa nähdään Crimfallin Helena Haaparanta. Tositarinaan pohjautuvassa musikaalissa nähdään joukko historiallisia henkilöitä, kuten esimerkiksi Hellmanin piika Maria Vass, jonka huolimattomuudesta tuhoisan vuonna 1827 roihunneen tulipalon epäiltiin saaneen alkunsa. Maria Vassia näyttelee Turun Nuoren Teatterin oma kasvatti, Nätyllä opiskeleva Emmi Kaislakari, joka nähdään syksyllä Tampereen Työväen Teatterin näyttämöllä. Turun Nuoren Teatterin kasvatteja on myös urheaa metsien miestä, Väinöä näyttelevä Pekko Honkasalo. Runoilija Elias Hellmania esittää niin ikään Nätyllä opiskeleva, televisiossakin nähty Lauri Kukkonen. Myös arkkipiispatarta esittävä pääkaupunkiseutulaisen Crimfall-yhtyeen solisti Helena Haaparanta, sekä arkkipiispan roolissa nähtävä Nätyn opiskelija, Juha-Matti Koskela luovat tahoillaan nousujohteista uraa.

Kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelma

Ainutlaatuinen hevimusikaali on osa Turun vuoden 2011 Euroopan kulttuuripääkaupunkivuoden virallista ohjelmaa, ja sen ensi-ilta on tammikuussa 2011. Lipunmyynti suurproduktion kahdeksaan esitykseen alkaa kesäkuun alussa, mutta ryhmät voivat jo nyt tehdä ennakkovarauksia. Tuoreimmat tiedot produktion etenemisestä löytyvät musikaalin nettisivuilta www.1827.fi sekä Facebookista. 1827 Infernal Musical -nimisessä faniryhmässä on lähes 700 fania ja fiktiivisellä hahmolla, Maria Vassilla, on Facebookissa jo yli 400 ystävää.

Hevimusikaalin isä on Salkkareistakin tuttu Juha-Pekka Mikkola

Hevimusikaali-idean taustalla on Turun Nuoren Teatterin taiteellinen johtaja, näyttelijä Juha-Pekka Mikkola, joka myös ohjaa musikaalin. Käsikirjoituksesta vastaa Turun Nuoren Teatterin kasvatti, käsikirjoittaja Mike Pohjola. Infernaalisessa musikaalissa kuullaan heavyn ja metallin klassikoita Iron Maidenista Rammsteiniin. Musiikin harjoittamisesta vastaa Joona Lukala ja koreografina toimii Mikko Kaikkonen.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.