Metallimusiikki.net

Palaneita naisia, (vas. Sanni Sedrani, Laura Hurme, Sohvi Laurikainen, Iida Viljakainen). Kuvaaja: Mikko Vihervaara.Palaneita naisia, (vas. Sanni Sedrani, Laura Hurme, Sohvi Laurikainen, Iida Viljakainen). Kuvaaja: Mikko Vihervaara.

1827 Infernal Musical on osa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden ohjelmaa

  • Julkaistiin perjantaina 24.09.2010.
  • Luettu 2231 kertaa
  • Bändit:

Turun Nuoren Teatterin maailman ensimmäinen Turun palosta kertova hevimusikaali, 1827 Infernal Musical, on herättänyt laajalti kiinnostusta niin metallimusiikin fanien kuin tekijöidenkin keskuudessa.

Turun Nuori Teatteri on saanut hevimusikaaliinsa ennen julkaisemattoman kappaleen suomalaisen melodisen hevin kansainvälisesti tunnetulta yhtyeeltä, Lordilta. Lordin viides studioalbumi “Babez For Breakfast“ julkaistiin viime viikolla Euroopassa ja USA:ssa. Levy äänitettiin country-musiikin mekassa Nashvillessä Yhdysvalloissa arvostetun tuottajan Michael Wagenerin johdolla. Wagener on yksi maailman merkittävimpiä levytuottajia, joka on tuottanut mm. Ozzy Osbournen, Alice Cooperin ja Janet Jacksonin levyjä ja miksannut
Metallican “Master of Puppets” -albumin. Lordi julkaisi myös elokuussa iPhone-pelin Lordi The Game.

On mielenkiintoista nähdä, että musiikkimme sopii myös teatterimaailmaan, sanoo Mr. Lordi Turun Nuoren Teatterin infernaalisen musikaalin käyttöön antamastaan kappaleesta.

“Devil’s Crashing the Party” julkaistaan myöhemmin CD-sinkkuna Turun Nuoren Teatterin lahjakkaiden laulavien näyttelijöiden ja musikaalin bändin esittämänä.

Ainutlaatuinen hevimusikaali on sytyttänyt musiikintekijöitä myös toisella tavalla, sillä musikaalin yhdessä roolissa nähdään vaihtuva vieraileva tähti suomalaisen metallimusiikin taivaalta. Näiden vierailevien muusikoiden nimet julkaistaan myöhemmin.

Nimekkäitä yhteistyökumppaneita ja palkittuja tekijöitä

1827 Infernal Musical on herättänyt kiinnostusta myös yritysmaailmassa, joten Turun Nuoren Teatterin megaproduktiolla on varsin nimekkäitä yhteistyökumppaneita. Hevimusikaalin pyrotekniikasta ja erikoistehosteista vastaavat Oy Pyromanin huippuammattilaiset. Oy Pyroman Finland Ltd. on kansainvälisesti tunnettu alan edelläkävijä ja on vastannut muun muassa Euroviisujen sekä Lordin että Nightwishin kiertueiden pyrotekniikasta ja erikoistehosteista.

Kultaa ja kunniaa on saanut myös hevimusikaalin käsikirjoittaja, monipuolinen Mike Pohjola, joka palkittiin hiljattain Ropecon-roolipelitapahtumassa Kultainen Lohikäärme -tunnustuspalkinnolla. Kultainen Lohikäärme jaetaan vuosittain tunnustuksena merkittävästä työstä suomalaisen roolipeliharrastuksen edistämiseksi. Mike Pohjola on toiminut harrastekentässä 1990-luvun puolivälistä alkaen ja on julkaissut useita live-roolipelejä. Lisätietoja musikaalista ja sen taustavoimista löytyy osoitteesta www.1827.fi.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.