Metallimusiikki.net

Absu: "Abzu".

 • Julkaistiin keskiviikkona 27.07.2011.
 • Luettu 930 kertaa
 • Bändit:

Vihreäsävyinen piirros suuresta holvista tai altaasta, jonka seinät koristeelliset ja jonka päädyssä on pentagrammikaiverrus.Julkaistaan 4.10.2011

Yhdysvaltalaisen black metallin genreen kuuluva Absu paljasti muutamia tunteja sitten seuraavan studioalbuminsa yksityiskohdat. Candlelight Recordsin tuella esiin tuotava albumi on nimeltään yksinkertaisesti “Abzu”. Se julkaistaan ensimmäiseksi Pohjois-Amerikan markkinoilla 4.10.2011. Tämä teos on järjestyksessä toinen osa levytrilogiasta, jota tämä metallibändi rakentaa. Uutukainen miksattiin J.T. Longorialla, joka on työstänyt myös Solitude Aeternusin ja King Diamondin musiikkia. Albumin kuvituksena nähdään puolalaisen Zbigniew Bielakin luomaa alkuperäistä grafiikkaa. Pari viikkoa sitten Suomessa esiintynyt Absu esiintyi Liedossa Hammer Open Airissa, jossa se ensimmäistä kertaa urallaan soitti koko kakkosalbuminsa alusta loppuun.

Absu pyrkii soittamaan samanlaisen session myös Kreikassa ja Alankomaissa, kuten Suomen Hammer Open Airissakin. Kokeiluluontoinen settilista sisältää kaikki “The Sun of Tiphareth” -albumin kappaleet. Settilistaa aiotaan muuttaa rakenteeltaan tavanomaisemmaksi Party.San Open Airin ja Brutal Assaultin yleisöjä varten.

“Abzu”-albumin kappaleet:

 1. Earth Ripper
 2. Circles of the Oath
 3. Abraxas Connexus
 4. Skrying in the Spirit Vision
 5. Ontologically, It Became Time & Space
 6. A Song for Ea including:
  1. E-A
  2. A Myriad of Portals
  3. Third Tablet
  4. Warren of Imhullu
  5. The Waters — The Denizens
  6. E-A (Reprise)

“Abzu” nauhoitettiin Teksasissa sijaitsevan Nomad Recording Studion tiloissa. Levyllä kuullaan ensimmäistä kertaa Absun uutta kitaristi Vis Cromia. Rumpali–laulaja Proscriptorin mukaan uusi kitaristi on osoittautunut lahjakkammaksi instrumenttinsa taitajaksi tässä bändissä tähän mennessä. Musiikillisesti uusi “Abzu”-levy, jonka sävellys starttasi viime syksynä, on bändin uran monimutkaisin ja haastavin. Se on samalla nopeatempoisin.

Absu on:

 • Vis Crom (kitarat)
 • Ezezu (basso ja laulu)
 • Proscriptor McGovern (rummut ja laulu)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.