Metallimusiikki.net

Altaria keskittyy biisien kirjoittamiseen.

  • Julkaistiin lauantaina 21.07.2007.
  • Luettu 1024 kertaa
  • Bändit:

Melodista metallia

Kotimainen Altaria uutisoi kotisivuillaan vetäytyvänsä parin kesällä tekemänsä live-esiintymisen jälkeen kohti studiotiloja. Bändi aikoo keikkailla vasta kuluvan vuoden loppuvaiheilla, sillä nyt Altaria haluaa keskittyä uuden materiaalin säveltämiseen. Tarkoitus on pistää kylliksi nuotteja riveen, jotta albumi saadaan luotua. Yhtye mättää metallipitoista sanomaansa Kokkolassa 17. elokuuta ja myös Oulun Jalometalli-festareilla — näiden kahden keikan lisäksi Altariaa ei voi tavata keikkalauteilta vähään aikaan. Ryhmä tiedottaa, että sillä on tähän mennessä valmiina enemmän tai vähemmän valmiita biisejä kokonaista pitkäsoittoa varten.

Bändin edellinen laulaja, Taage, jätti yhtyeen viime vuoden joulukuussa. Tuohon aikaan Altarian pellinpaukuttaja Tony Smedjebacka lausui, että ryhmälle tuli hyvin selväksi viime vuoden aikana, että mitkä on Taagen prioriteetit — ne eivät nimittäin olleet samalla suunnalla kuin bändin muilla jäsenillä. Kun yhtye halusi laulajan investoivan enemmän bändin kanssa toimimiseen, hän päätti erota Altariasta kokonaan. Bändin jäsenillä ja Taagella on rumpalin mukaan ollut näkökantaeroja myös muissa asioissa, jotka ovat voineet osaltaan vaikuttaa vokalistin eroamispäätökseen.

Altaria on:

  • Petri Aho (kitara)
  • J-P Alanen (kitara)
  • Marco Luponero (laulu)
  • Marko Pukkila (basso)
  • Tony S. (rummut)

Yhtye on toiminut vuodesta 2000 lähtien, jolloin basisti Marko Pukkila ja rummuntakoja Tony Smedjebacka päättivät perustaa yhteisen bändin. Miehet olivat toisilleen jo entuudestaan tuttuja, sillä he olivat soitelleet samaan aikaan Blindside-nimisessä bändissä. Blindside on ruotsalainen hard rock -ryhmä, mikä on toiminut jo vuodesta 1994. Alkuaikoina se tunnettiin nimellä Underfree.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.