Metallimusiikki.net

Altaria vaihtaa levy-yhtiötä, basistiakin.

 • Julkaistiin tiistaina 29.01.2008.
 • Luettu 937 kertaa
 • Bändit:

Altarian ex-basisti Marko istuu vintillä. Miehellä siniset farkut ja musta paita. Hänellä pitkähköt tummat hiukset. Miehen takana maalaamattomia lautoja ja tukkiseinää.Basisti vaihtoon

Suomalainen melodista metallia soittava Altaria kertoo päättäneensä erota levy-yhtiö Metal Heavenista ja käyvänsä neuvotteluja uuden levytyssopimuksen hankkimisesta. Neljännen albumin musiikkimateriaali on valmiina ja odottamassa äänittäjäänsä. Kiekko on tarkoitus julkaista tähän maailmaan kuluvan vuoden puolella.

Levy-yhtiöstä eroamisen synnyttämän tunnekuohun johdosta bändin basisti Marko Pukkila päätti erota Altariasta. Bändi etsii nyt uutta korvaavaa bassotaituria, mutta sillä välin siitä vastaa Marco Luponero, joka on aikaisemmassa metalliyhtyeessään Terrorwheel päässyt tutustumaan kyseiseen soittimeen. Mies hoitaa bändissä nyt laulajan sekä basistin virkoja.

Altaria uutisoi viime aikaistne bändiharjoitusten osoittaneen, että tämä metalliyhtye toimii nyt paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Altaria on tiivis ja toimiva ryhmä.

Bändin tuorein albumi on “The Fallen Empire”. Se julkaistiin maaliskuussa 2006 Metal Heavenin toimesta. Yhtye julkaisi viime vuonna kokoelma-albumin, nimeltään “Divine Invitation”, joka sisältää biisejä sekä “Divinity”- että “Invitation”-albumeilta, sekä lisäksi pari aivan uutta biisiä. Levylle ympättiin myös seitsemän demoversiota aikaisemmin julkaisemattomista biiseistä. Tällä kokoelmakiekolla Altaria esitteli ensimmäistä kertaa uuden vokalistinsa Marco Luponeron laulutaitoja. “Divine Invitation” ilmestyi toukokuussa -07.

“The Fallen Empire” -albumin kappaleet:

 1. Disciples
 2. Valley of Rainbows
 3. Abyss of Twilight
 4. Frozen Hearts
 5. Crucifix
 6. Showdown
 7. The Lion
 8. Outlaw Blood
 9. Chosen One
 10. Access Denied
 11. The Dying Flame (Euroopassa julkaistu bonusraita)
 12. Metality (Japanissa julkaistu bonusraita)

Altaria on:

 • Petri Aho (kitara)
 • J-P Alanen (kitara)
 • Marco Luponero (laulu ja basso)
 • Tony Smedjebacka (rummut)
 • _Marko Pukkila (basso)-
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.