Metallimusiikki.net

Amon Amarth, Moonsorrow ja Insomnium esiintyvät Finnish Metal Expo -tapahtumassa.

Suomalaisen metallimusiikin esittelyyn keskittynyt Finnish Metal Expo järjestettiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2005. Ensi vuoden puolella järjestettävä FME on järjestyksessä kolmas — FME 2007 -tapahtuman juhlapäivät ovat 16. ja 17. päivä helmikuuta. Tapahtuma järjestetään Helsingin Kaapelitehtaalla, messuale ulottuu Puristamon ja Valssaamon puolelle, joista jälkimmäinen on omistettu pelkästään “klinikoille”. Toinen klinikkalava sijaitsee Merikaapelihallin J-aulassa.

Finnish Metal Expo tarjoaa tuttuun tapaan live-musiikkia. Tällä kertaa yleisölle esiintyy mm. Amon Amarth (SWE), Brother Firetribe, Suburban Tribe, Moonsorrow, Turmion Kätilöt, Coldworker (SWE), Insomnium, Misery Inc., Before The Dawn, Cyan Velvet Project, Tacere ja April. Esiintyjälista tulee kasvamaan vielä muutamalla isomman kaliiberin yhtyeellä. Lisäksi osaamistaan ja välineitään esittelevät lukuisat muusikot kahdella eri klinikkalavalla.

Tapahtumassa on näytteilleasettajia yli viisikymmentä kappaletta. Lista näytteilleasettajista löytyy FME:n nettisivuilta.

Tapahtumaa esitellään Finnish Metal Expon suomenkielisillä nettisivuilla seuraavasti:

Perjantaina 16.2. suomalainen metallimedia palkitsee jälleen omia ja yleisönsä suosikkeja. Finnish Metal Awards -raati on nyt entistäkin arvovaltaisempi; Infernon, Imperiumi.net:in, YleX:n Metalliliiton ja Yle X3M:n Metalväktarnan lisäksi raatiin kuuluu nyt myös Miasma, Subtv:n Rautaryhmä, Radio Helsingin Takomon Jone Nikula ja Helsingin Sanomien Jussi Ahlroth. Toimituskunnat esivalitsevat kuudessa kategoriassa joukon ehdokkaita, joista kansa äänestää voittajat. Äänestys alkaa 15.12. osoitteessa www.imperiumi.net.

Pitkätukkien puuhamaaksi nimetty Finnish Metal Expo on kuluttajamessu, joka samalla kokoaa alan toimijoita Suomesta ja ulkomailta. FME:n osana järjestettävä International Metal Meeting on yksi alan merkittävimpiä kansainvälisiä kohtaamisia.

Mutta kaiken tämän lisäksi ja ohessa ja ennen kaikkea FME on hyvät bileet, joissa laulu, nauru ja riemu raikaa korkealta, kovaa ja puhtaasti.

FME:oon otetaan varaslähtö torstaina 15.2. Tavastialla, kun Euroopan-kiertueelta kotiutuva Tarot kipuaa lavalle. Lauteita lämmittää Leverage. Liput Tavastialle 12 euroa ja ennakkoon Tiketistä.
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.