Metallimusiikki.net

Ancient Rites -laulaja kertoo kansantarusta.

 • Julkaistiin maanantaina 07.01.2008.
 • Luettu 1054 kertaa
 • Bändit:

Mustavalkoinen tiimikuva Ancient Rites -bändin kolmikosta, joka seisoo rivissä mustaa taustaa vasten. Kahdella laitimmaisella hepulla pitkät mustat tai tummat hiukset, keskimmäisellä pitkä vaalea heviletti.Toiminut vuodesta 1988

Belgialaisenn Ancient Rites -ryhmän vokalisti Gunther Theys kertoo julkaisemassaan uutisessa miehen omista mieltymyksistä historiaa kohtaan. Hän kertoo ryhmän virallisilla MySpace-sivuilla julkaisemassaan kirjoituksessa olleensa historiasta hyvin kiinnostunut jo pikkupojasta alkaen. Ennen kuin hänestä tuli muusikko, hän yritti kertoa tästä intohimosta piirtämällä ajatuksiaan visuaaliseen muotoon. Hän loi graafisia novelleja piirrosten lisäksi. Sen jälkeen kun hän vuonna 1988 löysi Ancient Ritesin, löytyi myös täydellinen tapa kanavoida näitä kiinnostuksien aiheita aktiivisella tavalla. Gunther vihjaa harrastavansa metallibändissä soittamisen lisäksi myös museoissa pyörimistä ja historiallisilla paikoilla vierailemista.

Theys kertoo valtaosan ihmiskunnasta juhlistaneen äskettäin vuoden 2008 saapumista, mutta hän itse on viettänyt pari edellistä viikkoa 18. vuosisadan historiaa tutkien.

Viisivuotiaana muusikko kiinnostui salaperäisesti De Bokkerijders -ilmiöstä. Hän pyysi aikoinaan isäänsä lukemaan tarinasta hänelle, sillä Gunther ei vielä tuohon aikaan osannut itse. De Bokkerijders on vapaasti suomennettuna Vuohiratsastajat. Se on syvään pinttynyt legenda kansantarussa nykyisen Hollannin, Flandersin ja Saksan Reinin alueella. Vuohiratsastajien tarina tunnetaan vieläkin niillä alueilla joissa ne ovat syntyneet. Gunther Theys kertoo kyseisen rikollisliigan olleen aivan yhtä todellinen organisaatio kuin vaikkapa Temppeliherrain ritarikunta tai mikä tahansa muu salainen järjestö.

Belgiassa käytettävä termi Bokkerijders sisältää sanan “Bok”, joka tarkoittaa vuohta. Sana “rijders” tarkoittaa ratsumiestä tai ratsastajaa. Tuolloin ihmiset uskoivat itse pirun kiidättävän vuohiratsastajia selässään kun ne palasivat kotoseuduilleen ryöstöretkiltään. Vuohiratsastajia Theys uskoo kutsutun mustaksi killaksi, jonka öiset hyökkäykset oli suunnattu täsmälleen hallitsevaa kastia ja kristinuskon kirkkoa kohtaan. Saatanallisen valan siivittämänä vuohiratsastajat toivat pelkeä ja kauhua kolmen sukupolven ajan. Hiljaa ajan myötä ratsastajien liiga muuttui järjestäytyneeksi miliisiksi, johon kuului sadoittain jäseniä. Ne, jotka löyttäytyivät kulttiin ja jäivät kiinni, joutuivat syytetyksi ja julmasti kidutetuksi. Sitten ritualisesti tapetuksi. Muusikon mukaan vallanpitäjät halusivat tehdä esimerkin, jonka takia äärimmäisiä otteita käytettiin yritettäessä nujertaa vuohiratsastajien järjestö. Ratsumiesten tuomarointi oli eräänlainen noitaoikeudenkäynti, jonka mukaan tuomiot olivat ankarat tapahtui mitä tahansa. Sen jälkeen kun syytettyä oli ensin kidutettu ennen oikeudenkäyntiä vallanpitäjien linnojen kellareissa, julkiset teloitukset odottivat jokaista syytettyä. Teloituksen jälkeen tuomittu, tai paremminkin uhri, jäi silvottavaksi ja asetettiin julkisesti näytille. Osa vuohiratsastajaksi epäillyistä myös poltettiin. Gunther pitää arvoituksena sitä miksi niin moni henkilö liittyi vuohiratsumisten remmiin huolimatta heitä kohtaavasta rangaistuksesta mikäli he jäisivät kiinni.

AR:in keulahahmo kertoo viettäneensä nämä viimeiset viikot tutkien monia kirjoja ja dokumentteja tästä okkultistisesta ilmiöstä Euroopan alueen historiassa. Hän kertoo löytäneensä arvoituksen takaa poliittisen päämäärän. Theys uskoo vuohiratsastajien yrittäneen kapinoida vallitsevaa uskoa vastaan, joka heidän esi-isilleen kuulunutta maataan tuolloin hallitsi, ja että viimeistä kapinaa varten oli hankittu laajasti aseistusta ja taisteluvälineitä. Uskonnonvastainen kapina kuitenkin tyrehtyi sen jälkeen kun vuohiratsastajiksi epäiltyä kansaa alettiin teurastaa joukoittain.

Bändin debyytti-EP:llä, nimeltään “Evil Prevails”, hän oli kirjoittanut kappaleeseen “Obscurity Reigns (Fields of Flanders)” sanoitukset, josssa käsitellään tätä aihetta. Kappale on sittemmin äänitetty uudelleen ja julkaistu myös bändin esikoisalbumilla muutamia vuosia esikois-EP:n ilmestymisen jälkeen. Vuohiratsastajien tarina ja historia on tuntematon valtaosalle ihmiskunnasta, koska se oli aikoinaan vain hyvin rajoitetulla alueella tapahtunut ilmiö — tapahtuma on harmillisesti jäänyt parin suuremman historiallisen tapahtuman väliin. Ranskan ja Itävallan väliset sodat ja Ranskassa tapahtunut vallankumous ovat vieneet huomion Guntherin kertomista tapahtumista.

Mies kertoo löytäneensä tietoja paristakin eri lähteestä nimiä vuohiratsastajien, Bokkerijdersien, jälkipolvista. Hän tulee kirjoittamaan kappaleen tästä asiasta nyt kun hänellä on todisteet ratsumisten omaperäisestä ja synkästä tarinasta. Moni ratsastajaksi epäilty teloitettiin, mutta eräs Theysin esi-isä, Peter Theys, onnistui pakenemaan vankilasta. Kirjoittaja Anton Blok kertoo Guntherin mukaan tutkineensa asiaa ja löytäneensä viitteitä siitä, että muusikon esi-isä olisi poistunut vuohiratsastajien toimialueelta ja aloittanut muualla uuden vuohiratsastajien koulukunnan.

Theys hehkuttaa vuohiratsastajien piilleen vuosisatojen ajan, mutta nyt heidän henkensä ratsastavat jälleen Ancient Ritesin kappaleessa. Vuohiratsastajien tarina on paljastettu kansainvälisesti.

Artisti kertoo historian voivan yllättää ja sen osoittautua olevan paljon synkempää kuin saattaa odottaa, etenkin jos kyseessä on viimeksi mainitun kaltainen kiihkouskovaisten hallitsema aikakausi.

Ancient Rites esiintyy:

 • 18. tammikuuta 2008: Carabael (Palencia, Espanja)
 • 19. tammikuuta 2008: Zero (Tarragona, Espanja)
 • 20. tammikuuta 2008: Heaven (Santander, Espanja)
 • 21. tammikuuta 2008: Pile 43 (Avilès, Espanja)
 • 22. tammikuuta 2008: TNT (Santiago D.C., Espanja)
 • 23. tammikuuta 2008: Código de Barras (Vigo, Espanja)
 • 24. tammikuuta 2008: Q (Sevilla, Espanja)
 • 26. tammikuuta 2008: Dink (Portugalete, Espanja)
 • 18. huhtikuuta 2008: Dynamo Rock & Metal Cafe (Eindhoven, Alankomaat)
 • 25. heinäkuuta 2008: Lagoa Burning Live 2008 (Portugali)
 • 27. heinäkuuta 2008: Metal Healing Festival 2008 (Kreikka)

Ancient Rites on:

 • Gunther Theys (laulu)
 • Erik Sprooten (kitarat)
 • Bart Vandereycken (kitarat)
 • Domingo Smets (basso)
 • Davy Wouters (kosketinsoittimet)
 • Walter Van Cortenberg (rummut)

Bändi on mättänyt musiikkiaan jo vuodesta 1988 lähtien. Tuolloin neljä nuorta miestä kerääntyi Ancient Rites -nimisen bändiviritelmän äärelle. He olivat aikaisemmin soitelleet musiikkia muissakin yhtyeissä vuodesta 1979 alkaen. Bändin alkuperäiseen ja ensimmäiseen vakituiseen kokoonpanoon kuului kitaristi-laulaja Gunther, kitaristi Philip, basisti Wattie ja rumpalina mies, jonka nimeä bändi ei halua paljastaa. Tämä kokoonpano kesti hetken, kunnes Wattie ja rumpali korvattiin. Tässä välissä yhtyeessä vaikutti seuraavat miehet:

 • Gunther (basso ja laulu)
 • Philip (kitarat)
 • Johan (kitarat)
 • Stefan (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.