Metallimusiikki.net

Ancient Rites perui kiertueensa Pohjois-Amerikkaan.

 • Julkaistiin torstaina 13.09.2007.
 • Luettu 1028 kertaa
 • Bändit:

Mustavalkoinen tiimikuva Ancient Rites -bändin kolmikosta, joka seisoo rivissä mustaa taustaa vasten. Kahdella laitimmaisella hepulla pitkät mustat tai tummat hiukset, keskimmäisellä pitkä vaalea heviletti.Perustettu vuonna 1988

Belgialainen Ancient Rites uutisoi keulahahmo Gunther Theysin suulla, että bändin tulevan talven aikoihin kaavailema keikkaputkin Pohjois-Amerikkaan on jouduttu perumaan. Yhtye uutisoi aikaisemmin sopineensa reissusta niin Yhdysvaltoihin kuin Kanadaankin. Nyt Theys kertoo, että ryhmän jäsenet pitivät lupauksensa ja tekivät kaikkensa kiertueen onnistumisen eteen. Keikka-aikoja varmistettiin ja sanaa levitettiin. Bändi ahersi tulevan koitoksen vuoksi, mutta nyt päivänä eräänä he saivat kummallisen sähköpostiviestin. Viestin lähettänyt kiertueen alkuperäinen promoottori kertoi, että hän luovuttaisi keikkojen suunnittelemisen jollekin toiselle taholle, sellaiselle jolla on häntä enemmän kontakteja musiikkimaailman piireissä.

Uuden promoottorin astuttua kuvaan alkoi kiertueen tulevaisuus olla vaakalaudalla, sillä bändille kerrottiin keikkailuun liittyvien yksityiskohtien muuttuneensa. Säännöt muuttuivat. Kiertueen järjestävä taho kertoi, että heillä ei ole tarpeeksi rahaa järjestää aiemmin luvattuja tapahtumia. Varmistetut konsertit eivät tuota lipunmyynnillä kylliksi. Promoottori kertoi yhtyeelle lisäksi, että monet USA:n suuntaan ensimmäistä kertaa keikkailemaan lähtevät bändit jopa menettävät rahaa enemmän kuin sitä tienaavat. Gunther mainitsee myös promoottorin vihjanneen monien bändien maksavan omasta pussistaan omat lentolippunsakin ja muita kuluja.

Ancient Ritesille kerrottiin, ettei lentolippuja voida maksaa. Promoottorin mukaan Pohjois-Amerikassa ei ole sellaisia tapahtumia järjestäviä tahoja jotka suostuisivat maksamaan matkakulut. Kiertueen järjestävä taho painotti bändille levy-yhtiön velvollisuutta tukea bändiään talousasioissa, sillä muussa tapauksessa bändin jäsenet itse joutuvat maksamaan.

Pohjois-Amerikan suuntaan kaavailtu kiertue kaatui siis rahaongelmien vuoksi, sillä levy-yhtiö ei suostu kustantamaan keikkaa eikä bändin jäsenillä ole tarvittavia rahavirtoja käytettävissään.

Gunther Theys kommentoi tapahtuneen olevan underground-tason bändeille tyypillistä. Heille ei sada rahaa ropisemalla. Hän kertoo kaikkien bändin jäsenten ottaneen palkatonta lomaa vakituisista työpaikoistaan voidakseen kunnolla pohjustaa kiertueen käynnistymistä, mutta se on nyt mennyt hukkaan. Theys kertoo olevansa pahoillaan faniensa puolesta jouduttuaan tuomaan esiin tämän tosiasian. Hän kertoo, ettei Ancient Rites ala osoittamaan peruuntumisen johdosta ketään syyttävällä sormella, vaan hyväksyy raha-asioihin liittyvät faktat tyynesti. Kiertueen ensimmäinen promoottori oli idealisti, jälkimmäinen realisti.

Yhtyeen tuorein albumi tähän mennessä kantaa nimeä “Rubicon”. Se julkaistiin viime vuoden puolella Season of Mist -levymerkin kautta. Kiekko toimii seuraajana jo vuoden 2001 vaiheilla ulos tulleelle “Dim Carcosa” -opukselle. Uusin albumi äänitettiin saksalaisen Spacelab Studion tiloissa samalla kun veteraanitason AR-tuottajat Oliver Phillips ja Christian Moos valvoivat nappuloiden ja veivien asentoja.

“Rubicon”-albumin kappaleet:

 1. Crusade
 2. Templar
 3. Mithras
 4. Thermopylae
 5. Rubicon
 6. Invictus
 7. Ypres
 8. Galilean
 9. Cheruscan
 10. Brabantia

Ancient Rites on:

 • Erik Sprooten (kitarat)
 • Bart Vandereycken (kitarat)
 • Domingo Smets (basso ja taustalaulu)
 • Walter Van Cortenberg (rummut)
 • Davy Wouters (kosketinsoittimet)
 • Gunther Theys (laulu)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.