Metallimusiikki.net

Angel Blake äänittää 10 biisiä.

Tummasävyinen, sinisävyinen, valokuva Angel Blake -bändin keulahahmona toimviasta hevihemmosta. Hän seisoo mustiin vaatteisiin pukeutuneena jonkinlaista kiviseinää tai –muuria vasten. Miehellä taaksepäin kammatut mustat hiukset ja partaa.Äänittää lokakuussa

Ruotsalainen goottihenkistä metallia soittava Angel Blake tiedottaa kitaristi Marko Tervosen suulla työstävänsä tällä hetkellä viimeistä biisiä, mikä on tarkoitus sulloa yhtyeen uudelle vielä nimettömälle albumille. Kiekosta tulee seuraaja bändin debyyttialbumille “Angel Blake”. Se äänitettiin ruotsalaisessa Tervosen studiossa, joka sijaitsee lähellä Trollhättania.

Uuden levyn soittolistalta löytyy pyöreät 10 biisiä. Sen jälkeen kun kaikkien biisien sanoitukset, nimet ja muut yksityiskohdat on viilattu lopulliseen muotoon, on bändin tarkoitus raahautua studiotilojen syövereihin äänittelemään kiekkoaan. Musiikkimateriaalia on luvassa 45-50 minuuttia. Albumin äänitystöiden bändi toivoo alkavan kuukauden sisällä.

Tervonen on entinen The Crown -nimisen rytmiryhmän jäsen. Hän kommentoi aikaisemmin uudesta AB-materiaalia kertomalla niiden aiheuttavan vilunväristyksiä hänelle biisejä kuunnellessaan. Mies ei tiedä miten kyseiseen ilmiöön tulisi suhtautua (sillä kyseessä on hänen itsensä luomaa musiikkia), mutta joka tapauksessa ko. aistimukset ovat totta. Samansuuntaisia väristyksiä aiheutui vuosia sitten kun hän kirjoitti kappaleet “Bow to None” sekä “In Memoriam” The Crownia varten.

Biisien musiikillista tyyliä kitaristi Tervonen kutsuu raskaaksi, nopeatempoiseksi ja lauluosuuksiltaan monipuolisemmaksi kuin edeltäjänsä. Levy sisältää eräitä erittäin aavemaisia hetkiä ja teräviä koukkuja. Hän ei halua toistaa itseään musiikkia luodessaan, vaan jatkaa kehittymistä taiteilijana ja säveltäjänä. Mies kokee uudella materiaalia kehitysaskeleita tapahtuneen.

Bändin debyyttialbumi, “Angel Blake”, julkaistiin Metal Blade Recordsin kautta viime vuoden huhtikuun alussa.

“Angel Blake” -albumin kappaleet:

 1. The Force
 2. Retaliate
 3. Lycanthrope
 4. Self-Terminate
 5. Solitude, My Friend
 6. Autumnal
 7. The Forsaken
 8. Thousand Storms
 9. Paint It Black
 10. …‘Til The End

Angel Blake on:

 • Tony Jelencovich (laulu)
 • Marko Tervonen (kitarat)
 • Janne Saarenpää (rummut)
 • Örjan Wressel (kontrabasso ja taustalaulu)
 • Anders Edlund (kitarat)

Bändi perustettiin sen jälkeen kun The Crown hajosi ja suomalaista syntyperää oleva Marko Tervonen halusi aloittaa uuden musiikillisen projektin. Biisien kirjoittamisen lopettaminen ei ollut hänelle missään vaiheessa vaihtoehto, eikä hän halunnut liittyä mihinkään olemassaolevaan bändiin voidakseen olla vain “aktiivinen” muusikko. Tämän vuoksi mies ryhtyi sooloilemaan.

The Crown -bändi hajosi vuonna 2004. Sen jälkeen Tervonen perusti Angel Blaken ja samalla Johan Lindstrand (laulu) aloitti One Man Armyn sekä Undead Quartetin.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.