Metallimusiikki.net

Axxis: "Utopia".

 • Julkaistiin keskiviikkona 08.07.2009.
 • Luettu 1080 kertaa
 • Bändit:

Axxiksen albumin "Utopia" kannessa piirros merestä esiin sinkoutuvalle merihirviölle, jonka selässä ratsastaa joku ihminen. Meressä suuria tsunamiaaltoja ja taustalla pilvinen, aurinkoinen, taivas. Kuvan yläosassa hirviön pään takana näkyy yhtyeen logo.Julkaistaan 28.8.2009

Power metal -bändi Axxis ujeltaa ilmoille ilouutisen: uusi albumi on kokeva julkaisun 28. elokuuta. Saksalaissakin albumi on nimeltään “Utopia”. Se on 11 biisiä kattava kokonaisuus, josta tullaan AFM Recordsin kautta julkaisemaan myös erikoisversio varustettuna parillakn bonusbiisillä. Tämä äänite on Axxis-koplan juhlalevy — bändi on pian 20-vuotias. Levyllä kuultava bonuskappale onkin saanut teemaan jo miltein kornilla tavalla sopivan nimen “20 Years Anniversary Song”. Kyseisessä kappaleessa kuullaan lukuisia vierailevia muusikkoja, kuten Helloween-yhtyeen Andi Deris ja Destructionin Schmier, Rolf Stahlhofen, joka on entinen Söhne Mannheimsin kaartilainen, sekä hevikuningatar Doro, Bonfiren Claus Lessmann ja Pink Cream 69 -nimisessä bändissä soittava David Readman. Myös entinen Axxiksen jäsen, kitaraa vuosivälillä 1988–1998 kurittanut Walter Pietsch, soittaa juhlakappaleessa.

Uusi albumi tullaan julkaisemaan normaalin CD-version, sekä erikoispainoksen, lisäksi myös mustana vinyylipainoksena. Vinyyli sisältää albumin standardiversion soittolistan.

“Utopia”-albumin kappaleet:

 1. Journey To Utopia
 2. Utopia
 3. Last Man On Earth
 4. Fass Mich An
 5. Sarah Wanna Die
 6. My Fathers’ Eyes
 7. The Monsters Crawl
 8. Eyes Of A Child
 9. Heavy Rain
 10. For You I Will Die
 11. Underworld
 12. Taste My Blood (bonuskappale)
 13. 20 Years Anniversary Song (bonuskappale)

Laulaja Bernhard Weiß tilittää “Utopia”–albumin äänityshommien hoidetun siten, että kitaraosuuksien äänittämiseen panostettiin tavanomaista runsaskätisemmin. Jokaisessa kappaleessa soitetut kitararaidat ovat eri instrumenteista. Myös kosketinsoitinosuuksiin on paneuduttu, koska kosketinsoitinraitoja Weiß hehkuttaa nauhoitetun niinkin paljon, että oli jopa hankalaa valita niistä kaikkein parhaat. Äänimaailmaltaan “Utopia” on muhkea. Siinä kuullaan edeltäjiään enemmän kitara- ja kosketinsoittimia, bassokitaraakin, mutta vähemmän naislaulajan ääntä.

Axxis on:

 • Bernhard Weiß (laulu)
 • Marco Wriedt (kitara)
 • Harry Oellers (kosketinsoittimet)
 • Rob Schomaker ( basso)
 • Andrè Hilgers (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.