Metallimusiikki.net

Klassista balettia ja metallimusiikkia Espoossa 7.2.2012.

  • Julkaistiin keskiviikkona 01.02.2012.
  • Luettu 959 kertaa
  • Bändit:

Suomalaisen Sarcofaguksen keulahahmo Kimmo Kuusniemi sai edellisenä vuonna australialaiselta Brutal Balletilta yhteydenoton, jossa tiedusteltiin, voivatko ballerinat käyttää yhtyeen musiikkia uudessa Out Of The Darkness -ohjelmassaan. Kuusniemi suostui ehdotukseen, sillä bändi on aina valmis myös kokeellisiin ja progressiivisiin produktioihin. Kuusniemi kertoo baletin ja metallimusiikin yhdistelmää kokeillun jo vuonna 1992, kun puolalainen metalliryhmä Vader toteutti musiikkivideon "Dark Age", jossa nähdään balettitanssija liikkumassa metallimusiikin rytmittämänä. Sarcofaguksen biisi "Black Contract" vuoden 1980 albumilta "Envoy Of Death" on hyvin kokeellinen biisi ja sopii erinomaisesti Brutal Ballet -projektiin. Balettiesiintyminen tullaan järjestämään Espoon Sellosalissa 7. helmikuuta.

Brutal Balletin valitsema "Black Contract" on biisi, joka kertoo siitä mitä tapahtuu kun henkilö myy sielunsa Luciferille. Mediatiedotteessa australialaista Brutal Balletia luonnehditaan maansa johtavaksi metallibalettiyritykseksi, joka toteuttaa klassisia balettinäytöksiä hevimetallin säestämänä.

Bridie Mayfieldin aloittama performanssi-idea Out Of The Darkness on tanssiesitys erinäisten metallimusiikkityylien halki. Mukana on synkkää ja brutallia meininkiä, kuten myös melodista musiikkia. Biisejä kuullaan esimerkiksi Meshuggahilta, Arch Enemyltä, Slipknotilta, In Flamesilta, Metallicalta ja Dimmu Borgirilta useiden suomalaisten yhtyeiden lisäksi.

Espoossa järjestettävän esityksen pituus on noin 80 minuuttia ilman väliaikaa. Se alkaa Sellosalissa tiistaina 7. helmikuuta kello 19. Lipunmyyntiä hoitaa balettitiimi, josta löytyy lisätietoja sen nettisivuilta osoitteesta www.brutalballet.com.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.