Metallimusiikki.net

Kuvassa Behemoth. Nergal keskimmäisenä.Kuvassa Behemoth. Nergal keskimmäisenä.

Behemothin Nergal on vakavasti sairas.

  • Julkaistiin maanantaina 09.08.2010.
  • Luettu 2603 kertaa
  • Bändit:

Puolan Behemoth www.behemoth.pl) perui erittäin lyhyellä varoitusajalla keikkansa Suomen Sonisphere-festivaalissa, sillä torstaina antamassaan tiedotteessa bändin vokalistin kerrottiin kärsivän heikosta terveydestä. Vuodesta 1991 asti extreme metallia rykineen ryhmän nokkamies Nergal on nyt Puolan lehdistön mukaan kiidätetty sairaalaan. Adam Darski vietiin Gdańskin alueen lääketieteellisen yliopiston sairaalaan saamaan hoitoa johonkin vakavaan sairauteen, joka miestä on viime aikoina riivannut. Behmothin amangeri Jaroslaw Burdek kertoo Nergalin olleen huonona jo päivien ajan. Puolan media uutisoi Nergalia hoidettavan hematologian, eli veritautien, osastolla. Tätä tietoa ei ole toistaiseksi varmistettu. Veritautien osastolle päätyminen saattaa merkitä leukemiaa tai hepatiittia. Virallinen lausunto Behemothin ja sen keulahahmon lähitulevaisuuden varalle tekemistä suunnitelmista paljastetaan tänään maanantaina.

Behemothin Nergal selvisi ainakin Suomen Sonispheressä esiintymisen peruttuaan trombinkaltaiselta iskulta, joka aiheutti fyysisiä vammoja 40:lle henkilölle ja jonka ansiosta festivaalisunnuntai koki merkittäviä muutoksia ohjelmistossa ja esiintymisaikataulussa. Sonispheren kokema luonnonvoimien voimannäytös johti siihen, ettei esiintymisalueen toista päälavaa voitu korjata ja siitä muodostui selvä turvallisuusriski yleisölle sekä esiintyjille. Lisäksi myrsky vahingoittu Mötley Crüen keikkakalustoa ja pakotti Iggy Popin esiintymään akustisesti ja vain neljän kappaleen ajan. Kaksipäiväinen Sonisphere keräsi 70 000 kuuntelijaa Poriin.

Behemothin Nergal on jo kommentoinut jonkin verran tilastaan puolankielisillä nettisivuillaan, jossa hän paljasti, että kyseessä on erittäin vakava sairaus. Hän joutuu käymään monivaiheisen hoitokuurin, joka kestää kuukausien ajan. Sen vuoksi Behemoth perui keikkansa Suomessa. Sen vuoksi bändi peruu myös kaikki suunnitelemansa esiintymiset elo–marraskuun välillä. Nergal uskoo paranevansa. Sen jälkeen hän aikoo laittaa bändinsä keikkakalenterin uuteen uskoon. Sitä odotellessa mies pyytää kärsivällisyyttä faneiltaan.

Behemoth on:

  • Adam “Nergal” Darski (laulu ja kitarat)
  • Tomasz “Orion” Wróblewski (basso ja taustalaulu)
  • Zbigniew Robert “Inferno” Promiński (rummut)
  • Patryk “Seth” Sztyber (kitarat ja taustalaulu)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.