Metallimusiikki.net

Burst perui Eurosonic-konsertin.

Burst-bändin viisi miestä seisoo tummassa tilassa, jossa taustalla näkyvää seinää valaisee kirkkaankeltaiset valot. Miehillä yllään mustaa vaatetusta, paitsi vasemmanpuoleisella hepulla vaaleanharmaa huppari. Heistä jokaisella lyhyet hiukset.Kuva: Robert Johansson

Ruotsalainen progressiivista metallimurinaa tarjoava Burst kertoo joutuvansa jättäytymään tammikuussa kaavaillun Eurosonic-tapahtumasta, samoin kuin Tilburgin keikalta, sillä bändin kohdalla on tapahtunut laadultaan vakavia henkilökohtaisia ongelmia. Bändi kertoo peruneensa keikat raskain sydämin, sillä Burst on tehnyt töitä kovasti päästäkseen Hollantiin Eurosoniciin ja sitten vielä Tilburgiinkin. Lentoliput oli jo hankittu ja maksettu, mutta nyt odottamattomien ongelmien vuoksi nekin menivät hukkaan. Yhtye lupaa tekevänsä aiemmin ilmoittamansa keikat Amplified-festivalissa Umeåssa tammikuun loppuvaiheilla. Sen jälkeen Ruotsin Umeåsta he siirtyvät Norjan Osloon esiintymään maaliskuussa Inferno-festareilla.

Bändi uutisoi samalla keskittyvänsä täysin seuraavan pitkäsoiton luomiseen. Studioaikaa on varattu huhtikuun alkupuoliskolle.

Burst vei aikaisemmin kuluvana vuonna päätökseen kiertueen täällä Suomessa. Kiertueella konsertoi myös ruotsalainen The Haunted. Helmikuun 20. päivä päättynyt kiertue oli yhtyeen mukaan varsin mukava kokemus huolimatta siitä, että tuohon aikaan -20 Celsiusasteen pakkassää tuntuikin purevalta. Suomen jälkeen yhtye lähti keikkailemaan Norjaan. Bändi esiintyi Suomessa seuraavasti:

 • 19. helmikuuta 2007: Nosturi (Helsinki)
 • 20. helmikuuta 2007: Lutakko (Jyväskylä)
 • 21. helmikuuta 2007: Klubi (Tampere)
 • 22. helmikuuta 2007: Klubi (Turku)

Ryhmä uutisoi 16. marraskuuta, että musiikkivideo kappaleesta “The Immateria on yksi amerikkalaisen Headbangers Ball -ohjelman kandidaateista kategoriassa “Best Videos of 2007”. Yhtye toivoi tuohon aikaan voittavansa kisan ja kehotti fanejaan auttamaan bändiä siinä.

Yhtyeen tuorein pitkäsoitto on vuonna 2005 julkaistu “Origo”. Se saa seuraajan vuoden 2008 puolella. Bändi aikoo äänittää seuraavaa albumiaan ensi vuoden keväällä.

“Origo”-albumin kappaleet:

 1. Where The Wave Broke
 2. Sever
 3. The Immateria
 4. Slave Emotion
 5. Flight’s End
 6. Homebound
 7. It Comes Into View
 8. Stormwielder
 9. Mercy Liberation

Burst on:

 • Jesper Liveröd (basso)
 • Linus Jägerskog (laulu)
 • Patrik Hultin (rummut)
 • Jonas Rydberg (kitara)
 • Robert Reinholdz (kitara)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri I. julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.