Metallimusiikki.net

Catamenia: "Cavalcade".

Väritykseltään punertava Catamenian albumin "Cavalcade" etukansi. Kuvassa näkyy laattoja päälletysten. Niiden päälle kirjoitettu C-kirjain ja kuvan yläosaan kohokirjaimilla kirjoitettu Catamenian nimi. Alaosaan samaan tyyliin sijoitettu "Cavalcade"-albumiJulkaistaan 26.2.2010

Oululainen Catamenia varasi joulukuun aluksi studioaikaa uransa seitsemännen albumin äänityshommia varten. Yhtyeen uusin albumi on nyt ottanut lopullisen muotonsa. Julkaisua odottava kiekko tullaan kiikuttamaan kauppoihin 26. helmikuuta levy-yhtiö Massacre Recordsin avittamana. Black metallia sisältävä pitkäsoitto on nimeltään “Cavalcade”. Se laitettiin läjään Oulun mailla ja halmeilla Mastervox Studioilla Kari Vähäkuopuksen kanssa. Sillä kuullaan vierailevana laulajana entistä Sentencedin keulahahmoa, Ville Laihialaa, joka osallistuu albumin avausraidassa “Blood Trails” soittamiseen. Catamenia julkaisi eilen neljä täysimittaista näytebiisiä uutukaisalbumiltaan. Näytteet voi käydä kuuntelemassa Catamenian MySpace-sivuilla.

Catamenian “Cavalcade”-albumi äänitettiin, miksattiin ja masteroitiin Mastervoxin studioilla yhtyeen kotikaupungissa. Albumin kappaleista kaikki biisejä “Angry Again” ja “Farewell” ottamatta lukuun ovat Catamenian käsialaa. Ensin mainittu biisi on Catamenian tekemä cover Megadethin viisusta ja jälkimmäinen on alunperin Sentencedin tuotantoa. Sentencedin cover kuullaan albumista ilmestyvällä digipak-painoksella. Uuden albumin merkeissä räpsityt bändikuvat ovat Vesa Rannan ottamia. Albumin kansitaiteen loihti REKH.

“Cavalcade” -albumin kappaleet:

 1. Blood Trails (featuring Ville Laihiala)
 2. Cavalcade
 3. The Path That Lies Behind Me
 4. Silence
 5. Quantity of Sadness
 6. Post Mortem
 7. The Vulture’s Feast
 8. A Callous Mind
 9. Reincarnation
 10. Angry Again (Megadeth-cover)
 11. Farewell (Sentenced-cover, bonuskappale)

Uusi albumi on seuraaja lokakuussa 2008 Massacre Recordsin kautta julkaistulle “The Time Unchained” -nimiselle albumille. Myös tämä lätty äänitettiin, miksattiin ja masteroitiin Kari Vähäkuopuksen kanssa, tosin sillä kertaa äänityspaikkana toimi SoundMix Studio. Myös tällä äänitteellä Catamenia julkaisi covereita, nimittäin kappaleen “From Out of Nowhere” Faith No Morelta, kappaleen “Viivakoodit” Apulannalta ja kappaleen “Synti Voittaa” Shitter Limitediltä.

Catamenia on:

 • Ari Nissilä (laulu ja kitara)
 • Kari Vähäkuopus (laulu ja kitara)
 • Riku Hopeakoski (kitara)
 • Toni Kansanoja (basso ja laulu)
 • Mikko Nevanlahti (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.