Metallimusiikki.net

sentenced

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen sentenced liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin sentenced. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin sentenced liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Huuhkajien kannatusbiisiksi Rock Siltasen "Uskon Huuhkajiin", vai Sentencedin muokattu "Routasydän"?

 • Julkaistiin perjantaina 06.03.2020.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2648 kertaa
 • Bändit:

Suomi lähettää ensimmäistä kertaa jalkapallon EM-kisojen lopputurnauspaikalle oman joukkueen. Historiallinen voitto tapahtui Suomi-Liechtenstein-ottelussa maalein 3-0. Jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailut järjestetään tulevan kesä-heinäkuun aikana eri puolilla Eurooppaa — poikkeuksellisesti aikaisempiin EM-kisoihin nähden se on ripoteltu 12 eri paikkakunnille. Numero 12 esiintyy myös kisojen alkamis- ja päättymispäivämäärissä: Euro 2020 alkaa 12. kesäkuuta ja päättyy 12. heinäkuuta. Mainittakoon, että ohjelma euro 2020 on suomalaisten futisfanien osalta kiinnostavin päivämääränä 13.6., jolloin käydään Tanska-Suomi-ottelu Kööpenhaminassa, kuten myös 17.6., jolloin on vuorossa Suomi-Venäjä-ottelu Pietarissa, sekä päivämääränä 22.6. Silloin on vuorossa Suomi-Belgia. Sekin pelataan Pietarissa.

Lue koko julkaisu…

Catamenia: "Cavalcade".

 • Julkaistiin maanantaina 25.01.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2524 kertaa
 • Bändit: ,

Väritykseltään punertava Catamenian albumin "Cavalcade" etukansi. Kuvassa näkyy laattoja päälletysten. Niiden päälle kirjoitettu C-kirjain ja kuvan yläosaan kohokirjaimilla kirjoitettu Catamenian nimi. Alaosaan samaan tyyliin sijoitettu "Cavalcade"-albumiJulkaistaan 26.2.2010

Oululainen Catamenia (www.catamenia.net) varasi joulukuun aluksi studioaikaa uransa seitsemännen albumin äänityshommia varten. Yhtyeen uusin albumi on nyt ottanut lopullisen muotonsa. Julkaisua odottava kiekko tullaan kiikuttamaan kauppoihin 26. helmikuuta levy-yhtiö Massacre Recordsin avittamana. Black metallia sisältävä pitkäsoitto on nimeltään "Cavalcade". Se laitettiin läjään Oulun mailla ja halmeilla Mastervox Studioilla Kari Vähäkuopuksen kanssa. Sillä kuullaan vierailevana laulajana entistä Sentencedin keulahahmoa, Ville Laihialaa, joka osallistuu albumin avausraidassa "Blood Trails" soittamiseen. Catamenia julkaisi eilen neljä täysimittaista näytebiisiä uutukaisalbumiltaan. Näytteet voi käydä kuuntelemassa Catamenian MySpace-sivuilla.

Lue koko julkaisu…

The Man-Eating Tree nauhoittaa debyyttialbumiaan.

Kotimainen ja kuusi päinen The Man-Eating Tree (www.themaneatingtree.com) on studiossa luomassa tunnelmalliseksi metallimusiikiksi kutsumaansa debyyttialbumia. Entisen Sentencedin rumpali Vesa Rannan istuttama The Man-Eating Tree on viettänyt tammikuun ensimmäisistä päivistä lähtien laatuaikaa Oulussa sijaitsevan Mastervox Studion tiloissa. Albumin tuottajana toimii Hiili Hiilesmaa. Kiekon ääniraidoista tullaan nauhoittamaan leijonanosa Mastervoxilla, mutta vokaaliraidat Tuomas Tuominen aikoo taltioida erikseen jossakin muualla. Bändi ei ole vielä paljastanut albumin nimeä, mutta biisien nimistä osa on jo hahmottunut. Kappaleiden nimet ovat englanninkielisiä ja ne liittyvät usein luontoon.

Lue koko julkaisu…

Sentencedin albumeista julkaistaan arkkuversio.

 • Julkaistiin sunnuntaina 18.10.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2646 kertaa
 • Bändit:

Sentencedin arkkualbumin etukannessa näkyy musta ruumisarkku, joka on valkoista taustaa vasten. Arkun etukannessa on musta koristeellinen kristittyjen risti.Julkaistaan 13.11.2009

Syksyllä 2005 toimintansa lopettanut metallibändi Sentenced (www.sentenced.org) aikoo julkaista perjantaina 13. marraskuuta "Coffin — The Complete Discography" -nimisen arkkuversion, joka sisältää kaikki yhtyeen kahdeksan studioalbumia. Levymerki Century Media Recordsin kautta julkaistava arkkuversio sisältää lisäksi Sentencedin demot ja DVD:t. Sadan euron arvoinen paketti sisältää yhteensä 16 CD-levyä ja kaksi DVD:tä, joiden sisältä löytyy yhteensä 144 audioraitaa ja 42 videoklippiä. Arkku tarjoaa yhteensä 15 tunnin pituisen Sentenced-kokemuksen. Arkun sisältä löytyy äänilevjen lisäksi 100-sivuinen kirjanen. Arkkuversiota valmistetaan 4000 kappaletta maailmanlaajuisesti. Arkut numeroidaan.

Lue koko julkaisu…

Miika Tenkulalle muistotilaisuus.

 • Julkaistiin lauantaina 11.04.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1746 kertaa
 • Bändit:

Vuosivälillä 1989–2005 toimineen Sentenced (www.sentenced.org) -yhtyeen edesmenneen kitaristi Miika Tenkulan muistoksi järjestetään lauantaina 18. päivä kuluvaa kuukautta muistotilaisuus. Helmikuussa äkillisesti menehtyneen Tenkulan muistoksi järjestetään musiikkipitoinen tapahtuma Oulun Club Teatrian tiloissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta osanottajia pyydetään lähettämään osallistumisilmoitus sähköpostitse Club Teatrian nettisivuilla ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen. Tämä tilaisuus on tarkoitettu täysi-ikäisille. Club Teatria sijaitsee Oulussa osoitteessa Rautatienkatu 84. Kitaristin muistotilaisuus alkaa illalla kello 20, jolloin tapahtumapaikan ovet avautuvat. Illan aikana esitetään yleisölle Sentencedin viimeistä DVD-julkaisua "Buried Alive", sekä koetaan elävää musiikkia Sentencedin kappaleita tulkitsevalta Forever Onelta ja laulaja Lotta Jääskelältä yhtyeineen.

Lue koko julkaisu…

Miika Tenkula kuoli.

 • Julkaistiin perjantaina 20.02.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 8903 kertaa
 • Bändit:

Toni Härkösen ottamassa valokuvassa Sentencedin jäsenistä yksi makaa ruumisarkussa, jonka kansi auki. Arkun laidalla neljä muuta miestä.Kuva: Toni Härkönen

Vuonna 2005 hajonneen Sentenced (www.sentenced.org) -yhtyeen alkuperäinen kitaristi ja biisintekijä Miika Tenkula on kuollut. Hän menehtyi eilen torstaina 19. helmikuuta kotonaan. Muusikko oli kuollessaan 35-vuotias. Tenkulan kuolinsyytä ei ole vielä tiedossa, mutta sen arvellaan liittyvän alkoholiongelmaan, joka otti miehestä tiukemman otteen sen jälkeen kun Sentenced oli lopettanut toimintansa. Itseoppinut kitaristi sävelsi valtaosan Sentencedin kappaleista. Torstai-iltana tästä maailmasta poistunut Tenkula perusti Sentencedin yhdessä rumpali Vesa Rannan sekä kitaristi Sami Lopakan kanssa vuonna 1989 Muhoksella.

Lue koko julkaisu…

Sentencedin ensimmäiset demot julkaistaan.

 • Julkaistiin sunnuntaina 11.05.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1313 kertaa
 • Bändit: ,

Sinisävyinen ja kylmänoloinen ryhmäpotretti ex-Sentencedin kokoonpanosta. Keskimmäisenä Ville Laihiala. Kuvassa yhteensä viisi mustiin pukeutunutta heppua, jotka seisovat ulkoilmassa lehdettömän puun juurella.Kuvassa Sentenced<br />Kuva: Toni Härkönen

Metallimusiikin pitkäaikainen toimija ja journalisti Chris "Professor" Black, joka tunnetaan kytköksistä Superchrist-nimiseen bändiin ja Metal Maniacs -musiikkijulkaisuun, on paljastanut aikovansa julkaista perustamansa levy-yhtiön kautta kaksi ensimmäistä levyä nimenomaan suomalaiselta Sentencediltä. Levymerkki Planet Metal aikoo julkaista Sentenced-yhtyeeltä 7"-vinyylinä demot "Glow of 1000 Suns" sekä "Amok Run". Molemmat demot suomalaispoppoo äänitti vuoden 1993 päivinä. Niitä ei ole aikaisemmin julkaistu muuten kuin kasettiversioina. Vinyyli aiotaan laskea levitykseen kesäkuussa kuluvana vuonna.

Sentencedin musiikin lisäksi nuoren levymerkin julkaisukatalogiin kuuluu yhdysvaltalaisen post-apocalyptic black metallia soittavan Wastelanderin "Wardrive"-nimisen albumin julkaiseminen kesäkuussa 2008. Wastelander on kotoisin Michiganista ja sen soittaman musiikin sopii odottaa vetoavan etenkin Venomin, Amebixin, Abigailin ja Nifelheimin tarjoaman metalliräimeen ystäviin.

Lue koko julkaisu…

KYPCK: "Cherno".

 • Julkaistiin perjantaina 25.01.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 2415 kertaa
 • Bändit: ,

Harmaasävyinen valokuva KYPCK-bändin kokoonpanosta ,johon kuuluu neljä miestä, joista osalla pitkät hiukset ja parrakkaat suut. Toinen vasemmalta tähtää pistoolilla suoraan kohti. Jokaisella tyynet ilmeet. Osa heistä pukeutunut kuin toisen maailmansodan aKuva: Vesa Ranta

Suomalainen KYPCK (www.kypck-doom.com), joka soittaa hidastempoista doom metallia ja laulaa sen venäjäksi, ja joka perustettiin hiljattain edesmenneen Sentenced-yhtyeen kitaristi S.S. Lopakan sekä tuottaja-muusikko Hiili Hiilesmaan kanssa, tulee julkaisemaan esikoisalbuminsa maaliskuun toisella viikolla.

KYPCK on täysin toimintakykyinen iskuryhmä. Se aikoo näyttää taivaan merkit avaamalla urut 12. maaliskuuta, jolloin yhtyeen debyyttialbumi "Cherno" julkaistaan UHO Productionin kautta. Bändi julkaisi aikaisemmin tällä viikolla digitaalisena singlenä albumilta lohkaistun värssyn "1917".

Nimi KYPCK on suomeksi "Kursk". Kursk on kaupunki Venäjän keskiosissa, mutta se voi tarkoittaa myös Venäjän pohjoisen laivaston sukellusvenettä, mikä upposi vuoden 2000 elokuussa Barentsinmerellä. Sukellusveneen koko miehistö upposi aluksen mukana.

Lue koko julkaisu…

Poisonblack uutisoi studiosta.

 • Julkaistiin keskiviikkona 02.01.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1376 kertaa
 • Bändit: ,

Viisihenkisen Poisonblack-bändin miehet ulkoilmassa tummansinisen taivaan alla luonnon helmassa. Miehillä mustat tai hyvin tummanväriset vaatteet yllään. Etualalla ja keskimmäisenä seisoo Ville Laihiala, jolla pitkät hiukset, kuten muillakin kuvan miehillKuva: Toni Härkönen

Suomalainen Poisonblack (www.poisonblack.com) hehkuttaa astuneensa hiljattain oululaisen Soundmix Studion tiloihin. Kotikaupungissaan äänitystöiden kanssa piehtaroiva rytmiryhmä äänittää albumia tuottaja Kari Vähäkuopuksen kanssa. Uuden levyn nimeksi bändi kertoo valinneensa "A Dead Heavy Day". Ryhmän kitarasankari Janne Markus tilittää bändin saaneen äänitettyä jo nyt kaikki rummut, rytmikitarat ja basso-osuudet. Uusi musiikkimateriaali kuulostaa miehen mukaan aivan mahtavalta. Myös Poisonblackin rumputulivastaava Tarmo Kanerva on kommentoinut seuraavan pitkäsoiton tarjoavan kuuntelijalle osittain hyvin melodisia biisejä, mutta toisaalta raskemmat osuudet ovat painavampia kuin koskaan aikaisemmin.

Lue koko julkaisu…

Sentenced: "Buried Alive" -DVD myytävänä Oulussa keskiviikkona.

 • Julkaistiin tiistaina 21.11.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1244 kertaa
 • Bändit:

Kuten jo tällä sivustolla aikaisemmin uutisoitiin, on kotimainen Sentenced-yhtye julkaisemassa "Buried Alive" -nimisen DVD-paketin, joka on yhtyeen jäähyväistaltiointi viime vuoden lopulta — Sentenced esiintyi Oulussa viime vuonna lokakuun alussa, josta taltioitiin materiaalia DVD:tä varten. Levypakettia voi käydä etsimässä ensi viikon keskiviikkona oululaisesta Levykauppa ÄX -liikkeestä, sillä "Buried Alive" avaa ovensa Sentencedin kunniaksi jo tiistain-keskiviikon välisenä yönä kello 00.01. Innokkaimpien fanien ja keräilijöiden on siis mahdollista päästä hypistelemään Sentencedin tuoreinta (ja todennäköisesti viimeisintä) julkaisua jo puolenyön jälkeen. Levykaupan ovet ovat auki ainakin puolen tunnin ajan, mutta tarvittaessa kauemminkin.

Lue koko julkaisu…

Sentenced: Buried Alive -DVD.

 • Julkaistiin perjantaina 27.10.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1606 kertaa
 • Bändit:

Bändi, joka on ollut vainaa jo kuukausia, julkaisee edelleen — vuorossa on Sentencedin (www.sentenced.org) "Buried Alive" -DVD-levy. DVD sisältää bändin viimeisen live-esiintymisen taltioinnin. Bändi kävi esiintymässä kotikaupungissaan, Oulussa, viime vuoden lokakuun alussa. Keikkataltioinnin on ohjannut Klaffi Productionsin Mika Ronkainen. Julkaisu sisältää kaksi levyä.

Lue koko julkaisu…

Sentenced: Ever-Frost.

 • Julkaistiin maanantaina 25.09.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1586 kertaa
 • Bändit:

Suomalaisen Sentenced-yhtyeen ilmeisesti viimeiseksi musiikkivideoksi jää kappaleesta "Ever-Frost" tehty video. Bändi julkaisi vuonna 2005 "Funeral Album" -albumin, joka jäi bändin viimeiseksi.

Lue koko julkaisu…

Sentenced: Nepenthe.

 • Julkaistiin maanantaina 25.09.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1618 kertaa
 • Bändit:

Sentenced (www.sentenced.org) julkaisi "Amok"-albumin vuonna 1995, jonka sisältämästä kappaleesta "Nepenthe" on tehty myöskin musiikkivideo. Videoleikkeen kesto on hieman alle 4 minuuttia.

Lue koko julkaisu…

Sentenced: Killing Me Killing You.

 • Julkaistiin maanantaina 25.09.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1885 kertaa
 • Bändit:

Suomalainen Sentenced (www.sentenced.org) teki musiikkivideon hittikappaleestaan "Killing Me, Killing You". Biisi kuultiin ensimmäisen kerran albumilla "Crimson", joka julkaistiin vuonna 2001.

Lue koko julkaisu…

Sentenced: No One There.

 • Julkaistiin maanantaina 25.09.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1605 kertaa
 • Bändit:

Kuollut ja kuopattu Sentenced julkaisi musiikkivideon vuonna 2002 ilmestyneen albumin "The Cold White Light" kappaleesta "No One There". Bändi julkaisi ensimmäisen levynsä vuonna 1991 ja viimeisen vuoden 2005 aikana.

Lue koko julkaisu…