Metallimusiikki.net

KYPCK: "Cherno".

 • Julkaistiin perjantaina 25.01.2008.
 • Luettu 2421 kertaa
 • Bändit: ,

Harmaasävyinen valokuva KYPCK-bändin kokoonpanosta ,johon kuuluu neljä miestä, joista osalla pitkät hiukset ja parrakkaat suut. Toinen vasemmalta tähtää pistoolilla suoraan kohti. Jokaisella tyynet ilmeet. Osa heistä pukeutunut kuin toisen maailmansodan aKuva: Vesa Ranta

Suomalainen KYPCK , joka soittaa hidastempoista doom metallia ja laulaa sen venäjäksi, ja joka perustettiin hiljattain edesmenneen Sentenced-yhtyeen kitaristi S.S. Lopakan sekä tuottaja-muusikko Hiili Hiilesmaan kanssa, tulee julkaisemaan esikoisalbuminsa maaliskuun toisella viikolla.

KYPCK on täysin toimintakykyinen iskuryhmä. Se aikoo näyttää taivaan merkit avaamalla urut 12. maaliskuuta, jolloin yhtyeen debyyttialbumi “Cherno” julkaistaan UHO Productionin kautta. Bändi julkaisi aikaisemmin tällä viikolla digitaalisena singlenä albumilta lohkaistun värssyn “1917”.

Nimi KYPCK on suomeksi “Kursk”. Kursk on kaupunki Venäjän keskiosissa, mutta se voi tarkoittaa myös Venäjän pohjoisen laivaston sukellusvenettä, mikä upposi vuoden 2000 elokuussa Barentsinmerellä. Sukellusveneen koko miehistö upposi aluksen mukana.

Yhtye äänitti esikoisalbuminsa viime vuoden puolella Novaya Zemlyan, Colibrin ja Tonebox-studioiden tiloissa. Kiekon tuottajan toimi Hiilesmaa, joka myös miksasi levyn yhdessä Juha Heinisen kanssa HIP-studiossa. Levyn masteroi Mika Jussila helsinkiläisen Finnvoxin syövereissä.

KYPCK-remmiin kuuluu tunnettu ja tunnustettu tuottaja Hiili Hiilesmaa, joka on tehnyt töitä musiikin työstämisen parissa mm. Sentencedille, sellistibändi Apocalypticalle ja Ville Valon luotsaamalle love metallia soittavalle HIM-bändille. Hiilesmaa toimii yhtyeessä rumpalina ja hänet tunnetaan siinä nimellä K. H. M. Hiilesmaa. Mies toimii luonnollisesti KYPCK:in remmissä tuottajan virassa rumpujen lisäksi.

“Cherno”-albumin kappaleet:

 1. Gidrolokator (suom. Syvänetsijä)
 2. Rozhdestvo v Murmanske (suom. Joulu Murmanskissa)
 3. Predatel (suom. Pettäjä)
 4. 1917
 5. Chernaya Dyra (suom. Musta Aukko)
 6. Stalingrad
 7. Ne Prosti (suom. Älä Anna Anteeksi)
 8. Ocherednye (suom. Se Tavallinen)
 9. Odin Den iz Zhizni Yegora Kuznetsova (suom. Yksi Päivä Yegor Kuznetsovin Elämässä)
 10. Demon

KYPCK-bändin miehet ulkoilmassa rappioituneessa ympäristössä. Miehet pukeutuneet tummanharmaisiin vaatteisiin. Parilla tuliaseet kourassa. Maassa makaa silmälasipäinen mies, jolta pudonnut maahan pistooli. Yksi valmistautuu ampumaan häntä.
Kuva: Vesa Ranta

KYPCK tulee julkaisemaan opuksensa 12. maaliskuuta sekä jewelbox- että digipak-versioina. Levyn mukana tulevassa booklet-läpyskässä nähdään biisien sanoitukset sekä englannikielisinä käännöksinä, että venäjäksi kyrillisin kirjaimin.

Levyltä lohkaistu nettisingle kappaleesta “1917” julkaistiin 23. päivä kuluvaa kuukautta. Kappaleen voi ostaa esimerkiksi NetAnttilan ja MTV3 Storen nettimusiikkikaupoista.

Bändi tarjoaa nettisivuillaan laajan kokoelman punikkipropagandaa, kuten postikortteja, kommunismista kiinnostuneille.

KYPCK on:

 • E. Seppänen (laulu)
 • S. S. Lopakka (kitarat)
 • J. T. Ylä-Rautio (basso)
 • K. H. M. Hiilesmaa (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.