Metallimusiikki.net

Sentencedin ensimmäiset demot julkaistaan.

Sinisävyinen ja kylmänoloinen ryhmäpotretti ex-Sentencedin kokoonpanosta. Keskimmäisenä Ville Laihiala. Kuvassa yhteensä viisi mustiin pukeutunutta heppua, jotka seisovat ulkoilmassa lehdettömän puun juurella.Kuvassa Sentenced<br />Kuva: Toni Härkönen

Metallimusiikin pitkäaikainen toimija ja journalisti Chris “Professor” Black, joka tunnetaan kytköksistä Superchrist-nimiseen bändiin ja Metal Maniacs -musiikkijulkaisuun, on paljastanut aikovansa julkaista perustamansa levy-yhtiön kautta kaksi ensimmäistä levyä nimenomaan suomalaiselta Sentencediltä. Levymerkki Planet Metal aikoo julkaista Sentenced-yhtyeeltä 7”-vinyylinä demot “Glow of 1000 Suns” sekä “Amok Run”. Molemmat demot suomalaispoppoo äänitti vuoden 1993 päivinä. Niitä ei ole aikaisemmin julkaistu muuten kuin kasettiversioina. Vinyyli aiotaan laskea levitykseen kesäkuussa kuluvana vuonna.

Sentencedin musiikin lisäksi nuoren levymerkin julkaisukatalogiin kuuluu yhdysvaltalaisen post-apocalyptic black metallia soittavan Wastelanderin “Wardrive”-nimisen albumin julkaiseminen kesäkuussa 2008. Wastelander on kotoisin Michiganista ja sen soittaman musiikin sopii odottaa vetoavan etenkin Venomin, Amebixin, Abigailin ja Nifelheimin tarjoaman metalliräimeen ystäviin.

Levy-yhtiön perustanut jenkkimuusikko ja journalisti Chris Black kommentoi, että musiikin luominen on hänen koko elämänsä. Sen julkaiseminen faneille on luonnollinen jatke — pitääpähän kiireisenä keikkojen tekemisen välissä. Mies kertoo harkitsevansa myös metallimusiikkiin liittyvän kirjallisuuden julkaisemista levy-yhtiönsä kautta, mutta nyt aluksi tarjotaan Sentencediä ja Wastelanderia. Planet Metalin julkaisemat kiekot eivät tule päätymään trendikkäisiin musiikkipuljuihin, kuten Best Buyn tai iTunesin hyllyille, vaan ne odotetusti päätyvät underground-tason toimijoiden tiskeille.

Planet Metalin MySpace-sivuilta, osoitteesta www.myspace.com/planetmetal, löytyvästä musiikkisoittimesta voi kuunnella 7”-vinyylinä julkaistavan Sentencedin varhaisen demoversion kappaleesta “Amok Run”.

Sentencedin hajottua vuonna syksyllä 2005 bändin laulaja Ville Laihiala ryhtyi vaikuttamaan kokopäiväisesti vuonna 2000 perustamassaan Poisonblackissa. Kyseinen yhtye aikoo julkaista elokuussa kuluvana vuonna uuden albumin, nimeltään “A Dead Heavy Day”. Sentencedin basisti Sami Lopakka toimii KYPCK-nimisessä venäjäksi messuavaa doom metallia soittavassa bändissä.

Sentenced oli:

  • Ville Laihiala (laulu)
  • Miika Tenkula (kitara)
  • Sami Lopakka (kitara)
  • Vesa Ranta (rummut)
  • Sami Kukkohovi (basso)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.