Metallimusiikki.net

Huuhkajien kannatusbiisiksi Rock Siltasen "Uskon Huuhkajiin", vai Sentencedin muokattu "Routasydän"?

  • Julkaistiin perjantaina 06.03.2020.
  • Luettu 2647 kertaa
  • Bändit:

Suomi lähettää ensimmäistä kertaa jalkapallon EM-kisojen lopputurnauspaikalle oman joukkueen. Historiallinen voitto tapahtui Suomi-Liechtenstein-ottelussa maalein 3-0. Jalkapallon Euroopan-mestaruuskilpailut järjestetään tulevan kesä-heinäkuun aikana eri puolilla Eurooppaa — poikkeuksellisesti aikaisempiin EM-kisoihin nähden se on ripoteltu 12 eri paikkakunnille. Numero 12 esiintyy myös kisojen alkamis- ja päättymispäivämäärissä: Euro 2020 alkaa 12. kesäkuuta ja päättyy 12. heinäkuuta. Mainittakoon, että ohjelma euro 2020 on suomalaisten futisfanien osalta kiinnostavin päivämääränä 13.6., jolloin käydään Tanska-Suomi-ottelu Kööpenhaminassa, kuten myös 17.6., jolloin on vuorossa Suomi-Venäjä-ottelu Pietarissa, sekä päivämääränä 22.6. Silloin on vuorossa Suomi-Belgia. Sekin pelataan Pietarissa.

Kotimainen Sentenced, joka toimi vuosivälillä 1989–2005 teki pitkän uransa aikana yhden suomenkielisen kappaleen jääkiekkoseura Oulun Kärpille. Kannatuslaulu ”Routasydän” sai osakseen kritiikkiä sanoitustensa johdosta, ja sen vuoksi biisistä tehtiin kastroitu versio Kärppien käyttöön. Myöhemmin bändi rakensi sanoituskohuun perustuvan ”Ever-Frost”-biisinsä ja julkaisi sen singlenä.

Suomen jalkapallomaajoukkue Huuhkajat sai nimensä vuonna 2007 Bubi-nimiseltä huuhkajalta, joka viihtyi Helsingin Olympiastadionilla. Loppuvuodesta 2019 Huuhkajat sai oman 3,5 minuutin mittaisen kannatuslaulunsa Rock Siltaselta. Kappaleen nimi ”Uskon Huuhkajiin” edustaa tyyliltään syntikkapoppia. Siitä tehtiin retrohenkinen äänikasettijulkaisu.

Suomen jalkapallomaajoukkueen seuraavat näytön paikat ovat 27. maaliskuuta Puolan Wroclawissa kello 21.45 Suomen aikaa ja kuukauden viimeisenä päivänä, siis 31. maaliskuuta, Ranskan Lyonissa kello 22.00 Suomen aikaa. Mainittuina päivämäärinä Huuhkajat pelaa harjoitusottelut. Varsinainen kenraaliharjoitus ennen EM-lopputurnausta on Suomi-Viro-ottelu Tampereella sijaitsevalla Ratinan stadionilla. Se pelataan sunnuntaina 7. kesäkuuta kello 16. Ratinalle myydään pääsylippuja Suomen Palloliiton kautta. Lipunmyynti otteluun alkaa lähiaikoina.

Huuhkajat

Suomalaisia Huuhkajat-faneja on aikeissa lähteä Pietariin noin 8000 henkilöä ja Kööpenhaminaan noin 5000 henkilöä. Kööpenhaminassa matsi käydään lauantaina kello 19.00 alkaen Suomen aikaa. Pietarissa ensimmäinen ottelu — Suomi vastaan Venäjä — alkaa keskiviikkona 17.6. kello 16 Suomen aikaa. Kolmas ja viimeinen matsi osuu maanantaille 22. kesäkuuta kello 22.00 Suomen aikaa. Näihin EM-otteluihin voi tilata pääsylippuja ainoastaan UEFA:n kautta.

Suomen Huuhkajat on tuntematon kortti EM-kisoissa, sillä Suomi ei ole aikaisempina vuosina yltänyt lopputurnaukseen asti. Marraskuussa 2019 Huuhkajat voitti matsin Liechtensteinia vastaan. Englantilaiselle Telegraph-lehdelle antamassaan haastattelussa Timo Sparv, joukkueen kapteeni, kommentoi kuinka Suomi-jalkapallon kultainen sukupolvi yllätti aikoinaan kaikki — se kun ei päässyt EM-kisojen lopputurnaukseen. Kultaisen sukupolven ottelijoihin Sparv listasi Jari Litmasen, Sami Hyypiän, Jussi Jääskeläisen, Antti Niemen, Hannu Tihisen ja Mikael Forsselin.

Huuhkajien kärkipelaajiin tehtyjen maalien perusteella voidaan lukea Teemu Pukki (25 maalia), Kasper Hämäläinen (8 maalia) ja Joel Pohjanpalo (7 maalia). Nämä kolme hyökkääjää ovat myös pelanneet kymmenittäin maaotteluita; Pukki 79 kertaa, Hämäläinen 63 kertaa ja Pohjanpalo 32 kertaa. Kokeneita pelaajia ovat myös maalivahti Lukas Hradecky (58 maaottelua), puolustajat Joona Toivio (65 maaottelua) sekä Jukka Raitala (51 maaottelua). Keskikentän konkareita ovat Tim Sparv (peräti 74 maaottelua), Rasmus Schüller (40 maaottelua) ja Robin Lod (39 maaottelua).

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.