Metallimusiikki.net

Celtic Frost taukotilaan.

 • Julkaistiin keskiviikkona 18.06.2008.
 • Luettu 1266 kertaa
 • Bändit:

Celtic Frostin "Monotheist"-albumin kansikuva. Mustavalkoinen ja ylivalottunut hirviömäisen ihmisen lähikuva sen kasvoista. Vasemmassa yläkulmassa Celtic Frostin logo. Ihmisolennolla vääntynynyt suu ja terävät hampaat, pedon silmät."Monotheist" jäi viimeiseksi?

Sveitsiläinen Celtic Frost puhuu basisti-laulaja Martin Ericin ja rumpali Franco Sesan suulla pahoittelevansa tämän kesän ajaksi nimettyjen festivaaliesiintymisten peruuttamista. Bändi on pahoillaan myös Giger Museum Anniversary Shown perumisen vuoksi. Pahoitteluja kaksikko jakaa faneilleen ja promoottoreilleenkin. Kaksikko kertoo bändin olevan nyt jonkinlaisessa koomatilassa, sillä Tom Gabriel Fischer erosi yhtyeestä lopullisesti. Franco tai Martin eivät aio jatkaa Celtic Frost -nimellä keikkailemista, koska he kokevat sen olevan tekopyhää ja julkeaa ilman perustajajäsenistöön kuuluvaa Fischeriä. Yhtyettä miehet eivät ole nimittämässä “hajonneeksi”, vaan kertovat sen olevan nyt taukotilassa.

Bändiin jäljelle jääneet Celtic Frost -miehet kertovat toivovansa, että vielä löytyisi keino puhua Fischer takaisin remmiin. Kuitenkaan lähitulevaisuudessa sitä tuskin tulee tapahtumaan, mutta ehkä joskus myöhemmin hamassa tulevaisuudessa. Martin Eric ja Franco Sesa muistuttavat bändinsä olleen koomassa aikaisemminkin ja palannut aktiiviseksi kerta toisensa jälkeen.

Franco ja Martin tulevat jatkamaan musiikin luomista ilman Fischeriä — ilman Celtic Frostia. Kaksikko ei ole vielä päättänyt uuden bändiviritelmänsä nimeä, tai sitä tulevatko he värväytymään johonkin toiseen yhtyeeseen.

CF:n kaksi viimeistä jäsentä kiittävät fanejaan ja ystäviään hyvistä yhteisistä hetkistä ja toivovat viimeisten vuosien olleen kuuntelijakunnalle yhtä mieluisia kuin heille itselleen.

Yhtye tiedotti viime vuoden keväällä keikkakitaristin nimeämisestä. He värväsivät tuohon aikaan live-esiintymisten ajaksi kitaraa soittamaan saksalaisen black metal -bändi Dark Fortressin kitaristi V. Santuran.

Bändin viimeiseksi albumiksi jää vuonna 2006 ilmestynyt “Monotheist”. Kiekosta julkaistu digipak-versio sisältää viiden minuutin pituisen bonuskappaleen “Temple of Depression”. Levystä julkaistu tuplavinyyli taas varustettiin “Incantation Against You” -nimisellä kipaleella. Levyn tuottajana toimi Peter Tägtgren, joka myös miksasi albumin yhdessä Walter Schmidin ja Philipp Schweidlerin kanssa. Albumin julkaisu tehtiin Prowling Death Recordsin / Century Media Recordsin toimesta.

“Monotheist”-albumin kappaleet:

 1. Progeny
 2. Ground
 3. A Dying God Coming into Human Flesh
 4. Drown in Ashes
 5. Os Abysmi Vel Daath
 6. Obscured
 7. Domain of Decay
 8. Ain Elohim
 9. Totengott
 10. Synagoga Satanae
 11. Winter: Requiem/Chapter Three: Finale

Celtic Frost oli:

 • Tom Gabriel Fischer (laulu, kitarat ja ohjelmointi)
 • Martin Eric Ain (basso ja laulu)
 • Franco Sesa (rummut)

Yhtye perustettiin vuonna 1984 kesäkuussa Hellhammer-bändin tilalle sveitsiläis-amerikkalaisen miehistön voimin. Bändistä on muodostunut vuosien varrella vaikuttaja useille extreme ja gothic metallin edustajille, kuten Sepulturalle, Panteralle, Therionille, Emperorille, Cradle Of Filthille, Dimmu Borgirille, Darkthronelle ja Obituarylle.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.