Metallimusiikki.net

Children Of Bodom osallistuu Dingon tribuuttialbumiin?

Viisipäisen Children Of Bodomin jäsenet tummaa ja uhkaavaa taustaa vasten vuoden 2008 puolella otetussa promokuvassa. Alexi Laiholla parta ja pitkät hiukset, lyhythihainen musta paita ja housut.Kuva: Angela Boatwright

Varmistamattomien huhujen mukaan Children Of Bodom on osallistumassa suomalaisen Dingo-bändin kunniaksi luotavan tribuuttialbumin luomistyöhön laittamalla kiekolle yhden cover-version Dingon alkuperäisestä hittikappaleesta. Children Of Bodomin fanisivustolla, nimeltään Scythes Of Bodom, julkaistussa uutisessa kerrotaan Dingon toimintaa tunnustettavan tekemällä sen kunniaksi tribuuttijulkaisu. Tarkempia tietoja kokoelmasta paljastetaan tuonnempana.

Dingo on suomalainen kevyttä rokkia soittava bändi, joka toimi pari vuosikymmentä sitten. Se ehti toimia vain vuosivälillä 1982–1986, kunnes bändi pani pillit pussiin lokakuussa -86. Dingo on kuitenkin nostanut päätään myöhemminkin. Viimeksi se otti ja kasasi luunsa vuosikymmen sitten. Yhtye on tehnyt satunnaisesti live-esiintymisiä.

Children Of Bodomin uusin albumi, “Blooddrunk“, sai Suomessa rikottua kultalevyrajan myytyään erittäin lyhyessä ajassa yli 15 000 kappaletta. Albumi on nyt saatavilla Suomen lisäksi Japanissa ja Saksassa, mutta muissa maissa vasta ennakkomyynnissä. Albumi julkaistaan muualla Euroopassa 14. päivä ja Yhdysvalloissa päivää myöhemmin. Bändi työsti levyään viime vuoden päällä — kiekko äänitettiin loka-joulukuussa 2007. Se on bändin järjestyksessä kuudes studiosoitto.

Yhtye aikoo lähteä osalliseksi Gigantour 2008 -kiertueeseen, Pohjois-Amerikkaan, yhdessä sellaisten meteliryhmien kanssa kuin:

  • Megadeth
  • In Flames
  • Job for a Cowboy
  • High on Fire

Bändi osallistuu tämän vuoden kesällä myös Wacken Open Air -festivaaliin Saksassa. Lisäksi sen keikka-aikeisiin kuuluu esiintyminen eri mailla ja mannuilla yhdessä Iron Maidenin, Sonata Arctican ja Avantasian kanssa. Suomessa COB:n remmi suomii faneja seuraavan kerran 6. kesäkuuta, jolloin se konsertoi Sauna Open Airin lavalla Tampereella.

Children Of Bodom on:

  • Alexi Laiho (laulu ja kitara)
  • Roope Latvala (rytmikitara)
  • Janne Warman (kosketinsoitin)
  • Henkka Seppälä (basso)
  • Jaska Raatikainen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.