Metallimusiikki.net

Children of Bodom: Peter Tägtgren vierailee albumilla.

Mustavalkoinen bändikuva Children Of Bodom -yhtyeen miehistä, joita kuvassa viisi kappaletta. He ovat pukeutuneet mustiin vaatteisiin ja seisovat mustuuden edessä. Keskimmäisenä etualalla pitkähiuksinen Alexi Laiho, jolla häijy ilme kasvoillaan.Kuva: Toni Härkönen

Kotimaisen Children of Bodom -bändin basisti Henkka T. Blacksmith julkaisi orkesterin nettisivuilla väliaikatietoja bändin tulevan albumin edistymisestä. Mies kertoo bändin saaneen tähän mennessä koko pitkäsoiton musiikkimateriaalin valmiiksi. He ovat istuskelleet viime aikoina pitkään ja hartaasti harjoituskämpän tiloissa. Henkka kertoo yhtyeen olevan erittäin tyytyväinen kaikkiin albumilla kuultaviin kappaleisiin. Viikon vierähdettyä he pakkaavat soittokamat ja marssivat Helsingin ulkopuolella sijaitsevan studion tiloihin äänittelemään kiekkoa. Basisti arvelee kuutisen viikkoa kuluvan yksistään äänitystöiden hoitamiseen. Kiekon valmistamisessa avustaa tälläkin kertaa tuottaja Mikko Karmila.

Basisti Blacksmith kertoo kiekolla käyvän vierailemassa ruotsalainen Peter Tägtgren, joka vaikuttaa aktiivisesti sellaisissa metallibändeissä kuin Hypocrisy sekä Pain. Kun Children of Bodom teki “Follow the Reaper” -albumia, Peter hoiti kiekolla lauluosuudet ja kosketinsoitinkuviot niin hyvin, että nytkin CoB:n joukot halusivat hänet paikalle.

Kun albumi on äänitetty, aikoo bändi siirtyä miksaamaan ja masteroimaan levyä samaan tapaan kuin aina ennenkin. Studiossa he yrittävät kehitellä joitakin cover-kappaleita, mutta sen osalta Blacksmith ei usko ongelmien sikiävän. Hän vihjaa, että bändi on jo miettinyt paria biisiä valmiiksi, mutta ei paljasta vielä mistä kappaleista on kysymys.

Yhtye tekee yksittäisen keikan Lontoossa, Iso-Britanniassa, ensi vuoden maaliskuussa. Keikka soitetaan 8. maaliskuuta Astoria-klubissa.

Children of Bodomin kitaristi-laulaja Alexi Laiho on osallistunut pääbändinsä lisäksi hiljattain mm. Kylähullut-nimiseen musiikkiprojektiin. Hän vierailee lisäksi uudella Godsplague-bändin albumilla, jossa mies soitto soolon kappaleeseen “Don’t Come Back” sekä lauloi taustaosuudet koko kiekolla. Suomalaisen Godsplaguen albumi on nimeltään “H8”. Se julkaistiin syyskuun ensimmäisellä viikolla.

“Unholy Alliance” -DVD:llä kuullaan kaksi CoB:n biisiä; “Angels Don’t Kill” ja “In Your Face”. DVD julkaistaan kuluvan kuukauden 30. päivä American Recordingsin kautta. Kiekon 90 minuutin pituiseen musiikkimateriaalin lukeutuu “Unholy Alliance Tour: Preaching to the Perverted” -kiertueen kokoonpano, johon kuuluu Slayer, Lamb Of God, Mastodon, Thine Eyes Bleed sekä tietenkin Children of Bodom. DVD taltioitiin viime vuoden heinäkuussa General Motors Placen tiloissa ja sen ohjasi Adam Rothlein. Levyllä kuullaan live-esiintymisistä taltioitua materiaalia sekä bonustavaraa, kuten konserttien takahuoneissa kuvattua videokuvaa ja bändihaastatteluita.

Children Of Bodom on:

  1. Alexi Laiho (kitara ja laulu)
  2. Henkka Blacksmith (basso)
  3. Roope Latvala (rytmikitara)
  4. Jaska Raatikainen (rummut)
  5. Janne Warman (kosketinsoitin)

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.