Metallimusiikki.net

Children Of Bodom: "Skeletons in the Closet"!

 • Levyarvostelu julkaistiin sunnuntaina 06.12.2009.
 • Luettu 1753 kertaa
 • Bändit:

Children Of Bodomista ei ole vähään aikaan kuulunut mitään, joten olikin hämmentävä tunne saada käteen heidän uusin levynsä “Skeletons in the Closet“, joka sisältää pelkkiä cover-biisejä. Miten tällaista hengentuotetta voi arvioida? Seuraavassa katsaus siitä, miten pojat ovat versioinneissaan onnistuneet! On melko rohkeaa lähteä markkinoille levyllä, jossa on pelkkiä cover-biisejä, muttta Children Of Bodom on sen kuitenkin tehnyt. Yhtyeen keikoilta ovatkin jo tuttuja mm. Iron Maidenin “Aces High” ja Ramonesien “Somebody put Something in My Drink”, jotka löytyvät tietysti myös tältä levyltä.

Levyä kuunnellessa ei juuri tule ajateltua biisien alkuperäisiä esittäjiä, koska kaikki biisit ovat saaneet todellisen COB-käsittelyn. Eli kuulostavat todella rankoilta. Ehkäpä juuri mainittu “Aces High”, ja alunperin Billy Idolin biisi, “Rebell Yell”, toimivat parhaiten koko levyllä, vaikka ilolla on todettava, että varsinaisia “täytebiisejä” ei ole mukaan mahtunut, sen verran hyvin biisit jyräävät.

Viimeistään tätä kuunnellessa on myös nostettava esille bändin kitarakaksikko, Aleksi Laiho ja Roope Latvala, jotka kuuluvat vähintään Suomen, ja ehkä myös Euroopan kovimpiin kepin kiusaajiin! Soundillisesti albumi on myös taattua tavaraa, kaikki instrumentit soivat todella selkeästi, ja mainitut kitarat jyräävät todella maukkaasti.

Tietysti voidaan aina kysyä, ovatko ideat pojilta lopussa, vai onko yhtyeen asema niin sementoitunut Suomalaisen metallin peruskallioon, että tällainenkin voidaan julkaista. Itse kallistun jälkimmäisen kannalle, ja mielestäni kiekko onkin piristävä poikkeus!

Mielestäni myös biisivalikoima on melko onnistunut, vaikka mitään todellisia erikoiskokeiluja ei olekaan lähdetty tekemään, ja ehkä hyvä niin. Omasta mielestäni tosin levyn päättävä, Britney Spearsilta lainattu, “Oops… I did it again”, jää hiukan torsoksi, tosin ehkä siitä syystä, että se on ainoa hidas biisi levyllä. Bändin vahvuudet ovat kuitenkin nopeammassa tykityksessä. Tämä albumi täyttää mielestäni paikkansa levyhyllyssä, jos ylipäänsä pitää COB:n tuotannosta. Pienenä detaljina huomasin ladatessani plättyä ipodille, että koko levyn tiedostokoko on 666 Mt! Veikeää.

“Skeletons in the Closet” -coveralbumin kappaleet:

 1. Lookin‘ Out My Back Door (Creedence Clearwater Revival -cover)
 2. Hell Is For Children (Pat Benatar -cover)
 3. Somebody Put Something in My Drink (Ramones-cover)
 4. Mass Hypnosis (Sepultura-cover)
 5. Don´t Stop At the Top (Scorpions-cover)
 6. Silent Scream (Slayer-cover)
 7. She Is Beautiful (Andrew W.K. -cover)
 8. Just Dropped In (To See What Condition My Condition Was In) (Kenny Rogers -cover)
 9. Bed of Nails (Alice Cooper -cover)
 10. Hellion (W.A.S.P.-cover)
 11. Aces High (Iron Maiden -cover)
 12. Rebel Yell (Billy Idol -cover)
 13. No Commands (Stone-cover)
 14. Antisocial (Trust/Anthrax-cover)
 15. Talk Dirty To Me (Poison-cover)
 16. War Inside My Head (Suicidal Tendencies -cover)
 17. Ooops!… I Did It Again (Britney Spears -cover)

Children Of Bodom on:

 • Alexi Laiho (laulu ja kitara)
 • Roope Latvala (kitara ja taustalaulu)
 • Henkka Seppälä (basso ja taustakaulu)
 • Janne Wirman (kosketinsoittimet)
 • Jaska Raatikainen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Levyarvostelussa annettiin pisteet 3/5. Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.