Metallimusiikki.net

Code tukee Shiningia Lontoossa.

  • Julkaistiin perjantaina 21.09.2007.
  • Luettu 1279 kertaa
  • Bändit: ,

Harmahtava ja haalistunut, hyvin vanhalta näyttävä ryhmävalokuva Code-bändin jäsenistä, jotka istuvat päät luotuina alaspäin. Yksityiskohtia on hankala erottaa.Viisihenkinen joukkio

Osittain norjalainen ja toisilta osin brittiläinen Code uutisoi tekevänsä ainutlaatuisen keikan 13. joulukuuta Lontoon Camden Underworldin tiloissa, sillä tuohon aikaan paikan päällä musisoi myös samaan kastiin kuuluva Shining. Bändien seurana esiintyy myös norjalaisen bm-legenda Mayhemin entisen vokalisti Maniacin uusi sivuprojekti Skitliv ja Hellsaw. Code tulee esittämään konsertin aikana biisejä debyyttialbumiltaan “Nouvea Gloaming”, joka julkaistiin Spinefarm Recordsin kautta. Lontoon keikalla bändin kokoonpanossa ei kuitenkaan nähdä Dimmu Borgirin Simen Hestenaesia. Simenhän liittyi Coden remmiin hiljattain soittaakseen yhtyeen järjestyksessä toisella albumilla.

Coden kokoonapnoon kuuluu mm. entinen Cradle Of Filthin ja At The Gatesin riveihin kuulunut Adrian Erlandsson sekä DHG:n joukoista tutut Kvohst sekä Vicotnik. Myös ranskalaisen black metallia soittavan Seth-nimisen metallibändin entinen jäsen Heimoth kuuluu remmiin.

Bändin Aort kertoo keikasta, että se ei ole minkäänlainen välähdys siitä mitä tulevaisuus pitää odottamassa, vaan kyseessä on vain kesken jääneen asian vieminen päätökseen. Yhtye soittaa biisejä vain ja ainoastaan “Nouveau Gloaming” -levyltä ja se tulee luonnollisesti vaikuttamaan yhtyeen esiintymiskokoonpanoon. Kvohst tulee uhraamaan jälleen kerran äänihuulensa ja Viper (eli Victonik) tulee soittamaan bassoa ja Aort itse hoitaa Heimothin kanssa kitaroinnin. Rumpaloinnista vastaa Lontoon konsertin aikana Adrian Erlandsson.

Aort toivookin, ettei paikalle raahautunut väki turhaan odottele esiintymislavalle saapuvan ICS Vortexia ja kuulevansa uutta biisirepertuaaria. Hän ei osaa vielä sanoa onko kyseinen konsertti jäävä Coden ainutkertaiseksi kokemukseksi, vai onko bändi lähdössä tekemään samanlaisia täsmäiskuja myöhemminkin — joka tapauksessa tämänkaltaiset tapahtumat ovat erittäin rajoitettuja.

Code uutisoi julkaisevansa uransa toisen pitkäsoiton ensi vuonna Tabu Recordingsin kautta.

Code on:

  • Heimoth
  • Aort
  • Viper
  • ICS Vortex (kitara)
  • Adrian Erlandsson (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.