Metallimusiikki.net

Colosseum: "Chapter 1: Delirium" 14.11.2007.

  • Julkaistiin perjantaina 02.11.2007.
  • Luettu 1246 kertaa
  • Bändit:

Yearning-pomo Juhani Palomäen uusi funeral doom -orkesteri Colosseum julkaisee debyyttialbuminsa “Chapter 1: Delirium” 14.11.2007 Firebox Recordsin toimesta. Kuuden Yearning-albumin jälkeen Palomäki päätti perustaa yhtyeen palvelemaan raskaampia ja synkempiä musiikillisia ambitioitaan. Vuonna 2006 kasattu orkesteri ei nuoresta iästään huolimatta kärsi minkäänlaisista kasvukivuista, sillä vuosien saatossa muissa yhteyksissä taottu kokemus suorastaan huokuu bändin debyyttialbumilla.

Kolossaalisiin mittoihin kohoava teos on kuuden kappaleen ja hieman päälle tunnin kestollaan jotain mitä yhdenkään synkän ja raskaan metallin ystävän ei kannata ohittaa tänä armon vuonna 2007.

Bändi tekee tänään perjantaina keikan Riiassa, Latviassa ja sitten siirtyy sunnuntaiksi konsertoimaan Liepajan suunnalle. Bändin oli tarkoitus esiintyä eilen Tallinnassa, mutta se joutui peruuttamaan keikkansa.

“Chapter 1: Delirium” -albumin kappaleet:

Colosseum on:

  • Juhani Palomäki (laulu ja kitara)
  • Olli Haaranen (kitara)
  • Janne Rämö (basso)
  • Sameli Köykkä (rummut)

Idea Colosseumin perustamisesta sikisi vuoden 2006 puolella, jolloin Yearningin takapiru Juhani Palomäki halusi purkaa turhautumistaan luomalla äärimmäisen hidastempoista ja raskasta metallimusiikkia. Mies oli säveltänyt viitisen albumia Yearningille, joten Colosseum tarjosi mahdollisuuden tuoda esiin synkkää ja voimakasta puolta — musiikkia joka sekoitus funeral doom metallia dark ambientilla.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.