Metallimusiikki.net

Construcdead harjoittelee basistin kanssa.

  • Julkaistiin maanantaina 04.06.2007.
  • Luettu 895 kertaa
  • Bändit:

Viisi ruotsalaisen Construcdead-yhtyeen jäsentä seisoo ulkoilmassa rauta-aitaa vasten ja valkoisen taivaan alla. Miehillä melkein jokaisella pitkät hiukset ja osalla mustat vaatteet yllään. Keskimmäisellä hepulla mustat aurinkolasit silmillä ja suu irveesTekeillä uran neljäs albumi

Ruotsalainen metalliorkesteri Construcdead kertoo kotisivuillaan pari päivää sitten julkaistussa englanninkielisessä uutisessa, ettei bändillä ole vielä aavistustakaan siitä milloin albumi on tarkoitus äänittää. Viiveitä ja viivähdyksiä on ollut niin paljon, ettei bändi uskalla julkaista minkäänmuotoista suunnitelmaa kiekon valmistumisesta — levy on tarkoitus kuitenkin käydä taltioimassa jossain vaiheessa kuluvaa vuotta. Tällä hetkellä Construcdeadin kokoonpano harjoittelee biisien soittamista yhdessä uuden basistin, Thomas Fällgrenin, kanssa. Hän on aikaisemmin kuulunut Sins of Omission -nimisen bändin riveihin ja soittaa ilmeisesti näinäkin päivinä Cobolt Syndicatessa. Samassa uutisessa yhtye uutisoi, että CMH Management, jonka kanssa Construcdead solmi sopimuksen, tekee kovasti töitä metsästäessään orkesterille uusia keikkoja. Live-esiintymisiä koskevista suunnitelmista aiotaan kertoa tarkempia tietoja myöhemmin.

Yhtyeen tulevalla CD-julkaisulla kuullaan ainakin kappaleet “Cataclysm”, “Transfixed”, “My Haven”, “Tragic Kingdom”, “A Godess Breaches Through Me”, “Spiritual Shift”, “The One Beside Me” ja enteellisesti nimetty “No Exit”.

Bändi kommentoi aikaisemmin uuden levyn materiaalia kertomalla soittolistalta löytyvän materiaalia vähän jokaiseen makuun. Uudet biisit ovat kuitenkin valtaosin nopeatempoisia, raskaita ja rankkoja, mutta niiden joukkoon on saatu sullotuksi hetkittäin melodisia osuuksia sinne tänne. Luvassa on ankaraa mättöä.

Yhtye erosi hiljattain rumpali Erik Thyseliuksesta (Terror 2000) ja basisti Viktor Hemgrenista. Kummankaan muusikon eroamispäätöksen taustoja ei ole paljastettu julkisuuteen.

Construcdeadin uran kolmas pitkäsoitto on “The Grand Machinery” -niminen rykäisy, joka julkaistiin Black Lodge Recordsin kautta vuoden 2005 syyskuussa. Kiekko äänitettiin Clawfingerin ja Meshuggahin yhteisessä omistuksessa olevan Fear and Loathing Studion tiloissa yhdessä tuottaja Jocke Skogin kanssa.

Construcdead on

  • Jens Broman (laulu)
  • Christian Ericson (kitara)
  • Rickard Dahlberg (kitara)
  • Thomas Fällgren (basso)

Bändi perustettiin vuonna 2000 kun ryhmä tukholmalaisia muusikoita halusivat ryhtyä räiskimään omaa metalliaan ihmisten keskuuteen. Bändin alkuaikojen perustajakokoonpanona toiminut basisti Joakim Harju oli juuri eronnut Face Down -ryhmän riveistä, jonka loput jäsenet sekoittuivat ympäri metalliskenen bändejä — ex-jäseniä siirtyi mm. The Hauntedin ja Entombedin kokoonpanoihin. Vokalistin metsästäminen oli monimutkaisempaa, sillä mm. Tyrfing-yhtyeen Henrikiä testattiin sopivaksi laulajaksi, mutta lopulta päädyttiin värväämään Jonas Sandberg vakituiseksi kiljukaulaksi. Sandberg otettiin mukaan remmiin, sillä hänen äänensä ja tyylinsä kävi yksiin Construcdeadin musiikillisen linjauksen kanssa.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.