Metallimusiikki.net

Construcdeadin kitaristi vaihtuu.

  • Julkaistiin sunnuntaina 18.04.2010.
  • Luettu 868 kertaa
  • Bändit:

Valokuva Construcdeadin kokoonpanosta. Kuvassa näkyy lauma muusikkoja seisomassa teräskaiteen takana rappusilla. Osalla jäsenistä aurinkolasit silmillä ja kesäajan vaatetusta yllään.Kuvassa Construcdead

Tukholmalainen Construcdead ilmoitti lauantaina, ettei yhtyettä 11 vuotta sitten perustamassa ollut kitaristi Christian Ericson enää kuulu ryhmän kokoonpanoon. Muusikko on eronnut yhtyeestä. Christian kiittää antamassaan lausunnossa Construcdeadia ja toivottaa bändille hyvää yötä. Hän toivottaa yhtyeelle parasta jatkoa. Kitaristin eroamisen syistä ei ole toistaiseksi mainittu sanallakaan. Tämä on jo toinen jäsen, joka poistettiin ruotsalaisyhtyeen remmistä elokuussa 2009 ilmestyneen albumin jälkeen. Yhtyeen neljäs kiekko, “Endless Echo“, julkaistiin Black Lodge Recordsin kautta 21.8.2009 ja pian sen rantautumisen jälkeen rumpali Nicke Karlsson päätti vaihtaa maisemaa. Construcdeadin jäsenten mukaan rumpali ei tuntunut sopivalta persoonalta, eivätkä he tulleet toimeen keskenään. Rumpalin korvaajaksi kiinnitettiin Face Down -bändin jäsen Chris Barkensjö. Christian Ericsonin korvaajaa ei ole vielä nimetty.

Construcdead järjesti “Endless Echo” -albumin ilmestymisen johdosta julkaisujuhlan syyskuussa 2009. Julkaisujuhlan aikana kitaristi Christian Ericson oli estynyt, joten keikan aikana häntä paikkasi Mike Lavér. Bändin neljäs pitkäsoitto purkitettiin tuottaja Klas Idebergin ja Peter Wildoerin kanssa Not Quite Studion tiloissa. Teos on 12 biisin kokoinen levy, jota yhtye muistelee sellaiseksi, jossa on kaikkea enemmän. Bändin mukaan teoksella kuullaan syyskuussa 2005 julkaistua “The Grand Machinery” -albumia enemmän blast beateja, melodioita, raskasta bassojurnuntusta ja extremeä laulua. Construcdead tarjoaa näyteklippejä urallaan syntyneistä nauhoitteista omilla MySpace-sivuillaan.

Construcdead on:

  • Jens Broman (laulu)
  • Rickard Dahlberg (kitara)
  • Thomas Wallander (basso)
  • Chris Barkensjö (rummut)
  • Christian Ericson (kitara)

Bändi perustettiin vuonna 1999 Ruotsin Tukholmassa. Sen perustajajäseniin kuului basisti Joakim Harju, joka oli eronnut Face Downista. Face Downin jäsenistä muodostui myöhemmin The Haunted ja Entombed. Joakim erosi bändistä kesällä 2004. Näinä päivinä yhtyeessä ei ole juurikaan enää sen alkuaikojen jäseniä.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.