Metallimusiikki.net

Cor Scorpii: "Monument".

 • Julkaistiin sunnuntaina 16.12.2007.
 • Luettu 827 kertaa
 • Bändit:

Hyvin tummasävyinen valokuva Cor Scorpii -yhtyeen joukosta, johon kuuluu kuusi miestä, joista lähes kaikilla pitkät hiukset. He ovat pukeutuneet mustiin vaatteisiin ja seisovat ulkoilmassa kivilouhikossa, jossa taka-alalla pensaita ja lehtimetsää.Perustettu vuonna 2004

Norjalainen mustaa metallia hönkivä Cor Scorpii uutisoi saaneensa valmiiksi “Monument”-nimellä kulkevan debyyttialbuminsa. Se on nyt valmis julkaistavaksi. Kiekko ilmestyy, mikäli suunnitelmiin ei tule äkillisiä muutoksia, Descent Productionsin kautta helmikuun lopussa. Kiekon äänitys– ja miksaustyöt tehtiin TopRoom-studiossa, jossa on aiemmin musiikkiaan ikuistanut mm. Borknagar, Mayhem ja Tristania. Kiekon äänitystöissä avusti Borge Finstad. Levy masteroitiin Tailor Maid Productionsin tiloissa. Esikoisen kansitaiteen loi Stephen Paul Green.

Bändin tuorein musiikillinen ulosanti tähän mennessä on vuodelta 2005 löytyvä demoäänite “Attergangar”. Se sisältää neljä biisiä, joista yksi on demon nimikkokappale.

Bändi järjesti lokakuussa kuuntelusession “Monument”-albumia varten. Tuolloin Støy Festivalin yhteydessä paikalle päässyt väki sai kuulla koko kiekon alusta loppuun.

Yhtye solmi viime vuoden elokuussa levytyssopimuksen hollantilaisen Descent Productionsin kanssa, jonka kautta esikoisalbumikin aiotaan julkaista. Tuohon aikaan yhtye luonnehti uuden Cor Scorpii -materiaalin kulkevan samassa virrassa kuin “Attergangar”-demollakin, paitsi nyt eeppistä tunnelmaa on pyritty kohottamaan paremmin esiin.

“Monument”-albumin kappaleet:

 1. Ei fane svart
 2. Endesong
 3. I, the damned
 4. Our fate, our curse
 5. Helvetesfossen
 6. Oske og innsikt
 7. Kjettar
 8. Bragder i stein

Cor Scorpii on:

 • Gaute Refsnes (kosketinsoittimet ja puhdas laulu)
 • Rune Sjøthun (kitarat)
 • Stian Bakketeig (kitarat)
 • Thomas S. Øvstedal (laulu)
 • Inge Jonny Lomheim (basso)

Yhtye perustettiin entisen Windir-/Ulcus-yhtyeen kosketinsoittaja Gaute Refsnesin toimesta vuoden 2004 lopussa. Sen jälkeen kun Windirin Terje “Valfar” Bakken kuoli traagisesti ja bändi laittoi pillit pussiin, Refsnes halusi luoda uuden yhtyeen tilalle. Windirin entisiä jäseniä lyöttäytyi remmiin. Kitaristi STian Bakketeig ja rumpali Jørn Holen liittyivät, jonka jälkeen kokoonpanoon liittyi vielä rytmikitaristiksi Rune Sjøthun ja basistiksi Jonny Lomheim.

Heinäkuussa 2005 CS:n miehet astuivat Studio 1184:n ja Amla Metal Studion tiloihin äänittelemään ensimmäistä demojulkaisuaan. Kiekko tarjoaa neljä biisiä extreme metallia, jossa painotus nojaa melodioiden, tunnelmallisuuden ja aggressiivisuuden päällä. Fanit ja lehdistö ilahtuivat demosta — saksalainen Metal Hammer valitsi demon oitis kuukauden parhaaksi demoasteiseksi äänitteeksi. Tämä palkinto kiinnitti useiden levy-yhtiöiden huomion Cor Scorpiihin. Yhtye solmikin pian sopimuksen Descent Productionsin kanssa.

Jonkin ajan kuluttua demon ilmestymisestä Jørn Holen päätti lähteä bändistä, sillä miehen perhe-elämä ja Vreid-yhtyeeseen liittyvät velvoitteet kutsuivat. Cor Scorpii joutui etsimään uutta rummuntakojaa. Ryhmä löysikin Ole “Vargon” Nordsven vuoden 2006 lopussa. Nordsve vaikuttaa sellaisissa bändeissä kuin Celebratum ja The Embraced. Mies on myös mättänyt metallia Hellstormin joukoissa.

Kuluvan vuoden heinä-elokuussa yhtye aloitti ensimmäisen täyspitkän äänittämisen. Se siirtyi Top Room Studioon äänittämään “Monument”-opusta.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.