Metallimusiikki.net

Corpus Mortale: "A New Species of Deviant".

 • Julkaistiin keskiviikkona 08.08.2007.
 • Luettu 694 kertaa
 • Bändit:

Neljä vaaleahiuksista, pitkähiuksista, Corpus Mortale -bändin miesjäsentä seisoo mustuuden edustalla. Miehillä on silmiensä edessä mustat aurinkolasit. Heillä on yllään mustat vaatteet, he ovat vaaleaihoisia.CM on nelikko

Tanskalainen äärimmäisyyksiin pyrkivä Corpus Mortale julkaisee pitkästä aikaa uuden albumin, mikä on järjestyksessä bändin toinen pitkäsoitto. Kiekko kantaa nimeä “A New Species of Deviant” ja se ilmestyy syyskuun lopussa Neurotic Recordsin käsikynkässä. Kiekon kansitaiteesta vastaa levy-yhtiön oma taiteilija Joel Sta. Yhtye uutisoi MySpace-sivuillaan saaneensa heinäkuussa tietää bändin levy-yhtiön aikovan julkaista albumista normaalin version lisäksi myös rajoitetun slipcase-painoksen, mikä sisältää eri grafiikat kuin albumin tavallinen versio.

Bändin debyyttialbumi, “With Lewd Demeanor”, julkaistiin myös Neuroticin syövereistä vuoden 2003 aikana.

“A New Species of Deviant” -albumin kappaleet:

 1. An Embrace to Wake the Dead
 2. Dehumanized
 3. Postmortem Rape
 4. Scorched
 5. Cold Earth
 6. Erosion of the Flesh
 7. Devoid in Compassion
 8. Sustained Depressed Fractures
 9. Descent into the Maelstrom
 10. Shallow Graves

Corpus Mortale on:

 • Martin Rosendahl (laulu ja basso)
 • Roar Christoffersen (kitara)
 • Nicholas Maschøln (rummut)
 • Brian Eriksen (kitara ja laulu)

Bändi perustettiin rumpali Nicholas Maschølnin ja kitaristi Søren Jensenin toimesta vuoden 1993 alussa. Alkuaikoina joukkue koki muutamia miehistönvaihdoksia, kunnes keväällä 1994 joukon jatkoksi liittyi vakituiseksi jäseneksi laulaja-basisti Martin Rosendahl. Tuohon aikaan CM oli miehille lähinnä vain harrastus, mutta siitä huolimatta he äänittivät demokasetin vuoden 1995 toukokuussa. Kasetti sai hyvän vastaanoton alamaailman lehdistöltä, joka vuorostaan toi bändille odottamattoman paljon huomiota. Yhtye värväsi neljännen jäsenensä tehtyään muutamia live-esiintymisiä. Vuonna 1996 Morten Jensen liittyi neljänneksi pyöräksi. Vain kolmisen kuukautta myöhemmin miehet marssivat studiotiloihin, jossa bändi aloitti uuden demon äänitystöitä. Tällä kertaa he työstivät MCD:tä “Integration”, jota painettiin 800 kappaletta ja joka myytiin loppuun hieman yli puolen vuoden sisällä sen ilmestymisestä.

Vuosivälillä 1997–1999 yhtye teki runsaasti keikkoja sekä Tanskassa että Saksassa. Samalla se sävelsi uutta musiikkimateriaalia. Valitettavasti bänditoiminta ei sopinut Sørenille ja Mortenille, jotka kyllästyivät Corpus Mortalen kanssa pelehtimiseen. He päättivät erota bändin riveistä sen jälkeen kun “Spiritism”-albumin työstämisen jälkeen. Samalla kun CM:n suuntaan jäljelle jääneet Martin ja Nicholas etsivät tuoretta verta pyörittämään Corpus Mortale -nimistä lihamyllyä, he ehtivät luoda myös uusia biisejä. Sen jälkeen syyskuussa he värväsivät kitaristiksi ja vokalistiksi Brian Eriksenin sekä kakkoskitaristin paikalle Jens Leen. Nyt bändi oli täysissä voimissaan. He äänittivät virallisen ja uransa viimeisimmän demonsa, nimeltään Succumb To The Superior”. Se äänitettiin ja julkaistiin. Se toi bändille mahtavan vastaanoton ja poiki lukuisten bändihaastatteluiden tekemiseen ja pariin levytyssopimustarjouksen tekemiseen.

Kesällä 2001 Jens Lee putosi kärryiltä ja lähti käpälämäkeen. Hänellä ei ollut enää aikaa eikä riittävästi omistautumista Corpus Mortalelle. Vain muutamia kuukausia Leen eroamisen jälkeen, päätti Roar Christoffersen (kitara) liittyä remmiin. Saman vuoden joulukuussa “Sombre And Vile” -MCD luotiin, joka toi bändille valitettavasti vain ala-arvoisia levytystarjouksia.

Vuoden 2003 kesällä Brian väsähti. Hän ei enää halunnut soittaa metallimusiikkia. Mies erosi joukosta muutamia kuukausia myöhemmin. Yhtye vietti tämän vuoden kaupatessaan “With Lewd DEmeanor” -albumiaan levy-yhtiöille. Lokakuussa CM sai kuin saikin sopimuksen hollantilaiselta Neurotic Recordsilta. Albumi julkaistiin virallisesti 23. päivä marraskuuta — vain kymmenen päivää siitä kun yhtye palasi 12-päiväiseltä Euroopan-kiertueelta.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.