Metallimusiikki.net

Criminal: "Akelarre".

 • Julkaistiin maanantaina 18.07.2011.
 • Luettu 712 kertaa
 • Bändit:

Criminal paljasti juuri julkaisevansa seitsemännen studioalbuminsa 19. elokuuta Massacre Recordsin kautta. Yhteensä tasan 10 biisiä sisältävän “Akelarre”-albumin musiikillinen tyyli on thrash metallia. Se on ensimmäinen Criminalin levy, jossa kuullaan kitaristina Olmo Cascallaria. Hän korvasi yhtyeestä aikaisemmin eronneen soolokitaristin ja perustajajäsenen Rodrigo Contrerasin. Yhtye kertoo albumin nimen juontuvan baskin kielestä, jossa “Akellare” tarkoittaa noitien sapattia. Albumille valittua nimeä ei tarvitse ottaa kirjaimellisesti eikä Criminal ole muuttumassa black metal -yhtyeeksi. Ohessa näkyvän kansitaiteen toteutti chileläinen rumpali, tatuoija ja graafikko Fran Muñoz. Hänen toivottiin luovan kansitaiteeksi jotain muuta kuin tyypillisen Photoshopatun kuvan. Neuvostohenkinen propagandatyyli erottuu bändin mukaan edukseen.

Iso-Britanniassa äänitetty “Akellare” purkitettiin alusta loppuun HVR Studioilla yhdessä bändin basistin Dan Bigginin kanssa. Yhtye paljastaa basistin pyrkineen koko äänitysprosessin ajan käyttämään Pro-Toolsin kanssa pelleilyä mahdollisimman vähän. Levyn äänimaailmasta haluttiin saada sellainen, että siinä kuuluu oikean bändin soitanta, joka on näinä päivinä melkoinen harvinaisuus. Musiikillisesti opus on paluuta bändin juurille. Criminalille tyypilliset riffit ovat edelleen tallessa, mutta kaikki on nyt pelkistetympää ja suoraviivaisempaa. Tämän yhdistelmän odotetaan toimivan hyvin myös live-esiintymisissä.

“Akelarre”-albumin kappaleet:

 1. Order From Chaos
 2. Resistance Is Futile
 3. The Ghost We Summoned
 4. Akelarre
 5. State Of Siege
 6. Tyrannicide
 7. Feel The Void
 8. The Power Of The Dog
 9. Vows Of Silence
 10. La Santa Muerte

Criminal on:

 • Anton Reisenegger (laulu ja kitara)
 • Olmo Cascallar (kitara)
 • Dan Biggin (basso)
 • Zac O’Neil (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.