Metallimusiikki.net

Crimson Sun: "The Border"

 • Levyarvostelu julkaistiin maanantaina 16.09.2013.
 • Luettu 4237 kertaa
 • Bändit:

Crimson Sunin "The Border" -EP:n etukannessa valkoisella värillä bändin logo ja sen alla punaisella levyn nimi.Julkaistiin toukokuussa 2013

Tässä on kyseessä jo vuonna 2001 perustetusta bändistä Hamina–Kotka–Kouvola-akselilta. Alun power metal -räpiköinnistä tyyli on muuttunut naislauluvetoiseksi melodiseksi metalliksi. Bändi keikkailee ahkerasti ja tekee jo uusiakin biisejä. Pannaanpa pyörimään!

Arvosteltavaksi päätynyt "The Border" ilmestyi toukokuussa 20133. Neljän biisin mittainen levy löytyy esimerkiksi Levykauppa Äxästä. Sitä aikaisemmin yhtyeeltä on ilmestynyt kolme demoasteista kiekkoa, joista vanhin on alkuvuodelta 2006.

"The Border" käynnistää paketin varsin voimallisesti, ja hyvinkin raskaasti. Soundit ovat kunnossa ja laulu leijuu mukavasti keitoksen pinnalla. Sävellyksellisesti variaatioita riittää, joten musiikki on kohtuullisen vaihtelevaa — hyvä asia. Perusta, raskaan riffittelyn muodossa, on myös kunnossa. Kertosäkeissä on hyvin melodioita, ja laulaja osoittaa hallitsevansa vahvan laulutyylin.

"Pieces to Count" kuulostaa vaikuttavimmalta biisiltä. Siinä on nopeaa ja vahvaa komppaamista, ja laulajakin pääsee käyttämään sekä korkeaa että matalaa äänialaa. Muutenkin biisi kulkee kuin hirvi. Melodinen kertsikin koukuttaa mukavasti. Kosketinsoittimet kuitenkin jäävät mielestäni levyllä altavastaajan asemaan, joka on valitettavaa. "The Fire Within" osoittaa myös bändin hallitsevan sävellystyön, kuulostamatta kuitenkaan liian popmaiselta. Muutenkin biisin raskaus on sitä luokkaa, että tuolilta putoaa. Mielestäni parasta tässä levyssä onkin juuri melodian ja lyijynraskaan soitannan symbioosi. Kyllä tässä kuuluu pitkä soittohistoria. Suomeen kyllä mahtuu vielä tällainenkin naisvokaalivetoinen rymyryhmä, varsinkin kun lopputulos on näin makea.

"The Border" -EP:n kappaleet:

 1. The Border
 2. Burned Away
 3. Pieces to Count
 4. The Fire Within

Crimson Sun on:

 • Sini Seppälä (laulu)
 • Miikka Hujanen (kosketinsoittimet)
 • Joni Junnila (kitarat)
 • Jukka Jauhiainen (basso)
 • Antti Rantavuo (rummut)

www.crimsonsun.net
www.soundcloud.com/crimson-sun

Tietoa julkaisusta

Levyarvostelussa annettiin pisteet 4/5. Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.