Metallimusiikki.net

Dark River Festival 2013 julkisti ensimmäiset esiintyjät

Raskaamman musiikin ystävien kesänlopettajaiset vietetään myös ensi vuonna Karhulassa, kun järjestyksessään kymmenennet Dark River Festivalit järjestetään 16.–17.8.2013. Tapahtumapaikkana tuttuun tapaan Kotkan Laajakoski, ja Honkalan ampumahiihtostadion. Kyseessä on pitkäikäisen tapahtuman kymmenenvuotiskekkerit, ja pikku hiljaa muodostuva esiintyjälista myös merkkipäivää alleviivaavan muikea.

Rauhallisesti mutta päättäväisesti profiiliaan nostanut tapahtuma ylsi viime elokuussa uuteen kävijäennätykseen. Laajakosken Honkalassa pidetyt metallifestarit keräsivät kahtena päivänä yhteensä 1 500 katsojaa. Sanomattakin selvää, että ensi vuonna ennätykset menevät jälleen kerran uusiksi.

Ensimmäisten julkistettavien esiintyjien joukosta löytyy ensi vuonna odotetun viidennen albuminsa julkaiseva "suometallin" yksinvaltias, oululainen Kalmah. Mukana myös viiden vuoden hiljaiselon jälkeen tänä syksynä näyttävän paluun metallikartalle tehnyt Pain Confessor Hämeenlinnasta. Yhtyeen neljättä "Incarcerated"-albumia on varauksetta kehuttu bändin parhaaksi aikaansaannokseksi, joten odotukset myös keikkojen suhteen ovat katossa. Kevyemmän laidan edustus tipahtaa tänä vuonna tulevaisuuden glam rock -toivo Santa Cruzille, jota jo uransa alkutaipaleella hehkutetaan tarttuvien melodioidensa ja peräänantamattoman asenteensa puolesta bändiksi, jota suomalainen rock n’ roll on jo pitkään kaivannut. Kotipaikkakunnan kunniaa ensi elokuussa puolustaa vanhaan liittoa ja heavyn perinteitä Black Sabbathin ja Candlemassin hengessä kunnioittava Kreyskull.

Ensi kevään aikana ilmoitetaan vielä yli kourallinen lisää esiintyjiä, joista jokainen on muotoa huomionarvoinen. Tiedossa on tapahtuman historian merkittävimmät pääesiintyjät, sekä liuta muita oman toimialansa ykkösnyrkkejä. Lisää esiintyjiä ilmoitetaan tipoittain kevään mittaan. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Lisätietoja festivaalista löytyy sen nettisivuilta osoitteesta www.kymidarkriver.com.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.