Metallimusiikki.net

Dead Shape Figure Dynamic Arts Recordsille!

Modernia thrash– ja death-vaikutteista metallia soittava helsinkiläinen, vuonna 2003 alkunsa saanut Dead Shape Figure , on allekirjoittanut levytyssopimuksen tamperelaisen Dynamic Arts Recordsin kanssa. Keväällä 2010 julkaistavaa “The Disease Of St. Vitus” -kakkoslevyä varten biisejä kirjoittavan yhtyeen jäsen Galzi kommentoi sainausprosessista seuraavaa: Lyhykäisen, mutta sitäkin syväluotaavan kartoituksen, jälkeen päädyimme ratkaisuun, jossa Dynamikin Artsista jo äänestettiin DSF:n seuraavaa levy-yhtiötä suljetulla lippuäänestyksellä ennen kuin Tampereella oltiin edes käyty tahi yhtiötä itseään informoitu halusta liittyä osaksi yhtiön edustustoa.

Levyn materiaali oli 80-prosenttisesti valmis kun vasta havahduimme tosiseikkaan: olimme hylänneet kaikki siihenastiset yhteyttä ottaneet levy-yhtiöt ja päättäneet ne joista haluamme seuraavan kumppanimme mutta yhtään promopakettia ei oltu lähetetty. Niinpä nenä löysi päänsä juuri niin läheltä kuin tarkoituksenamme olikin, kun kävimme istumassa keskiviikkoillan Dynamic Artsin kotoisassa toimistossa., Galzi kertoo.

“The Disease Of St. Vitus” -albumin nimi tulee suomalaisen runoilijan Panu Tuomen kirjasta Pyhän Vituksen tauti. Suomenkielinen runokirja on käännetty ja sovitettu DSF:n vokalisti Galzin toimesta englanniksi. Tämä on ensimmäinen englanninnos koskaan runoilijan teksteistä.

Vuoden 2004 lopulta lähtien ahkerasti keikkailleen yhtyeen esiintymiset ovat suuntautuneet enimmäkseen ulkomaille. Yhtyeen reilun sadanviidenkymmenen soitetun keikan huippuhetkiksi voitaneen sanoa mittavat kiertueet sekä Chimairan, että Cradle Of Filthin, Moonspellin ja Turisaksen kanssa.

Yhtyeen debyyttialbumi “The Grand Karoshi” julkaistiin vuonna 2008 Season Of Mist -yhtiön kautta. Albumin sanoitukset kääntyvät myös runojen muotoon. Teksteistä ja laulusta vastaava Timo “Galzi” Kallio kirjoitti englanninkielisten sanoitustensa pohjalta suomenkielisen runokirjan nimeltään “Loppusäkeet”, teos on Suomessa julkaistu hiljattain.

Dead Shape Figure on:

  • Galzi (laulu)
  • Juhani (kitara)
  • Kride (kitara)
  • Ere (basso)
  • Mohkis (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.