Metallimusiikki.net

Dead Shape Figuren Neissu erosi.

Helsingin Dead Shape Figure on nyt päätä lyhyempi metallibändi, kun sen pitkäaikainen bassotaituri päätti lähteä monen vuoden jälkeen harrastamaan muita juttuja. Tulevan albumin kappaleita viimeistelevä yhtye ilmoitti basistin eroamispäätöksestä eilen maanantaina. Muusikko koki, ettei enää näiden vuosien jälkeen ole kyllin kiinnostunut musiikin soittamisesta. Neissun korvaajaa ei ole vielä tähän hetkeen mennessä nimetty. Yhtye vitsaileekin tarvitsevansa nyt 130 kilogrammaa painavan basistin, jolla on 30 cm pitkä parta. Dead Shape Figuren on tarkoitus lähteä nauhoittamaan seuraavaa albumiaan lähiaikoina.

Dead Shape Figuren Neissun soittamista kuullaan toukokuussa 2008 julkaistulla debyyttialbumilla “The Grand Karoshi”. Yhtyeen esikoisplatta julkaistiin Season of Mistin kautta. Albumin kappaleisiin uudempien demotaltiointien ohessa voi tutustua yhtyeen MySpace-sivuilla.

Bändi esiintyi yleisön edessä edellisen kerran 15. elokuuta Porissa osana Finn Hits Fest 2009 -tapahtumaa. Tapahtuman pääesiintyjiin kuuluivat Scar Symmetry, Grave, Nicole, Profane Omen ja Omnium Gatherum. Dead Shape Figure siirtyi keikan jälkeen kirjoittamaan biisejä seuraavaa levyään varten.

Dead Shape Figure on:

  • Galzi (laulu)
  • Juhani (kitara)
  • Kride (kitara)
  • Mohkis (Rummut)
  • Neissu (basso)

Yhtye perustettiin vuonna 2003 samalla kokoonpanolla, jolla se aina eiliseen asti ehti toimia. Bändi on uransa varrella soitellut yli 100 keikkaa Suomessa ja Baltian alueen maissa. Ryhmä kertoo esiintymiskokemustensa kruununkiven ainakin toistaiseksi olevan Ukrainassa yli 4000 hengen edessä soittamisen.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.