Metallimusiikki.net

Demonical: Sverker "Widda" Widgren laulajaksi.

 • Julkaistiin perjantaina 28.03.2008.
 • Luettu 1071 kertaa
 • Bändit:

Demonicalin logo mustalla valkoista taustaa vasten. Logo on harakanvarpaita muistuttava risukasa, jossa kirjaimista sinkoaa piikikkäitä oksia ja keppejä, tikkuja, säleitä.Demonicalin logo

Ruotsalaista death metallia soittavan Demonical -koplan tuorein vahvistus elävään voimaansa on Sverker “Widda” Widgren, joka otettiin yhtyeen uudeksi vakituiseksi vokalistiksi. Widgren on aikaisemmin soitellut kitaraa Diabolicalin joukoissa ja hän on myös yksi Necromorbus Studioiden perustaneista yhtiökumppaneista. Mies päätettiin ottaa Demonicalin täyspäiväiseksi jäseneksi sen jälkeen kun hän oli todistanut taitonsa ja luotettavuutensa bändin täällä Suomessa tekemän kiertueen aikana. Widda tulee tekemään ensimmäisen live-esiintymisen Demonicalin vakituisena rääkyjänä 4. päivä huhtikuuta, jolloin yhtyeellä on keikka tukholmalaisen Tantogårdenin lavalla. Samassa tapahtumassa esiintyy myös Necrophobic sekä Spazmosity.

Demonical uutisoi hiljattain joutuneensa perumaan toukokuun toiselle viikolle lupaamansa keikan Ruotsin Västeråsissa, sillä aikataulullisista syistä johtuen ryhmä on estynyt saapumasta sinne. Bändi tulee keikkailemaan kuitenkin heinäkuussa 10.–12. välisenä aikana järjestettävillä Obscene Extreme -festivaaleilla Tsekinmaassa.

Bändin tuoreimmasta ja ensimmäisestä albumista, mikä on nimeltään “Servants of the Unlight”, tullaan julkaisemaan lähitulevaisuudessa vinyyliversio Cyclone Empire -nimisen levymerkin toimesta. “Servants of the Unlight” julkaistiin perinteisenä CD-lättynä huhtikuussa 2007 saksalaisen Cyclone Empire Recordsin riuhtaisemana. Sen jälkeen Demonical kävi tekemässä Euroopan-kiertueen yhdessä Nunslaughterin ja Nominonin kanssa ja ottipa se osaa myös Saksan Up from the Ground -festivaaliinkin. Bändi teki myös Graven tukijoukkojen muodossa live-esiintymisiä Skandinavian maissa. Rytmiryhmä palasi Suomesta tammikuun lopussa ja näytti oppineen reissunsa aikana ainakin suomenkieliset sanat “kiitos” ja “kippis”. Suomen keikoilla bändi käytti laulajanaan Widdaa, jonka yhtye kehui hoitaneen hommansa erinomaisen hyvin.

“Servants of the Unlight” -albumin kappaleet:

 1. Suicide Throne
 2. Revel in Misanthropia
 3. Burned Alive
 4. Feeding the Armageddon
 5. United in Torture
 6. Slaughter of all Hope
 7. Unholy Desecration
 8. Leipzig 1945
 9. Death Metal

Demonical erotti edellisen vokalistinsa, Ludvig Engellaun, joulukuussa -07 johtuen musiikillisista ja henkilökohtaisista erimielisyyksistä. Yhtye kiitti tuohon aikaan lyhyesti ja ytimekkäästi Ludvigia hänen bändillä antamastaan ajasta ja vaivannäöstä — miehelle toivotettiin lopuksi parhainta jatkoa. Joulukuun jälkeen ryhmä käytti sessiovokalistia kaikkien kirjaamiensa konserttien ja keikkojen aikana. Uuden vokalistin nimeämisen Demonical lupasi tapahtuvan vuoden 2008 ensimmäisellä neljänneksellä, kuten tapahtuikin.

Demonical on:

 • Sverker “Widda” Widgren (laulu)
 • Johan Jansson (kitarat)
 • Martin Schulman (basso)
 • Ronnie Bergerståhl (rummut)

“Swedish Metal Darkness” -mottoa käyttävä rytmiryhmittymä alkoi ottamaan muotoaan maaliskuussa 2006, kun entiset Centinexin jäsenet Johan Jansson (kitarat ja laulu), Martin Schulman (basso) ja Ronnie Bergerståhl (rummut) laittoivat hynttyyt yhteen ja aloittivat mission: death metallin juurille palaamisen.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.