Metallimusiikki.net

Devian hajosi.

  • Julkaistiin perjantaina 24.06.2011.
  • Luettu 1298 kertaa
  • Bändit: ,

Entisen Marduk-vokalistin perustama metalliyhtye Devian päätti bänditoiminnan tähän. Julkaisemassaan mediatiedotteessa ruotsalaisyhtye tilittää vuoden 2009 varrella tehdyn kiertueen Unleashedin kanssa päättyneen huonoihin ennusmerkkeihin, kun albumin luomisprosessi ryhtyi tahmaamaan. Se selittyi osittain sillä, kun laulaja Legion erosi bändistä ja sen jälkeen levytyssopimus Century Media Recordsin kanssa raukesi. Century Media oli julkaissut Devianin edelliset kaksi albumia. Korvaavaa yhteistyökumppania ei löytynyt. Senpä johdosta ryhmä halusi demota pari biisiä, jotka edustivat tavanomaista metallimusiikkia puhtaine lauluosuuksineen. Tyylin vaihdoksesta syntynyt kipinä ei kytenyt kauan.

Devianin viimeisimpiä kolauksia oli kitaristi–laulaja Jonas Mattsonin kyllästyminen death/thrash metallin soittamiseen — hän oli vaikuttanut kahden vuosikymmenen ajan useissa eri bändeissä. Jäljelle jääneet jäsenet, eli rumpali Emil Dragutinovic, kitaristi Tomas Nilsson ja basisti Carl Stjärnlöv, tulivat lopulta lopulliseen päätökseen. Bändin jäsenet jatkavat musiikin tekemistä muiden bändikytköstensä kautta:

Laulaja ja kitaristi Joinus soittaa rokkia Year of the Goatissa sekä garage rockia The Horsehead Unionissa. Tomas Nilsson vaikuttaa Robert Karlssonin kanssa hardcore-henkistä musiikkia Aktiv Dödshjälp -nimisessä projektissa. Rumpali Emil Dragutinovic musisoi kuolonmetallia Rupturessa. Carl Stjärnlöv on kiireinen Diabolical-yhtyeensä johdosta.

Devian oli:

  • Joinus (laulu ja kitarat)
  • Tomas Nilsson (kitara)
  • Carl Stjärnlöv (basso)
  • Emil Dragutinovic (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.