Metallimusiikki.net

Diablerie äänittää albumin demoja.

 • Julkaistiin tiistaina 10.06.2008.
 • Luettu 1355 kertaa
 • Bändit:

Harmaasävyinen bändikuva Diablerie-yhtyeestä, johon kuuluu viisi mustiin pukeutunutta metallistia. Metallistit seisovat ulkoilmassa valkoisen taivaan alla. Miesten takana näkyy valkoista karahkametsää.Kuva: Ville Juurikkala

Kotimainen industrial metal -akti Diablerie tiedotti taannoin nauhoittavansa nyt seuraavan studioalbumina demoversioita. Levylle on luotu 12 biisiä valmiiksi, joista neljä aiotaan valita lähetettäväksi levy-yhtiöille ja kaksi niistä julkaistaan bändin MySpace-sivuilla. Ryhmä uutisoi tulevansa purkittamaan lisäksi cover-version Dismantled-jyrmin värssystä “Extirpation” ja päivitetyn version kappaleesta “Weltschmerz”. Viimeksi mainittu päivitys biisiin tehdään bändin puheiden mukaan vain sen takia, että debyyttialbumilla kuultava versio biisistä on yksinkertaisesti kauhea. Kappaleessa on kuitenkin Diablerien mukaan potkua, joten biisi ansaitsee tulla kopeloiduksi.

Bändin tuorein julkaisu on “Reactivation-EP” vuodelta 2007. Kiekon julkaisi Sonic Supernova. Biisi sisältää kappaleet: “Side A: White Collar Privilege” ja “Side B: Eldite/Sadhu Satana”. Kiekko äänitettiin syyskuussa 2006 SundiCoopin ja Studio DBR:n tiloissa.

Yhtyeen debyyttialbumi on Avantgarde Musicin kautta vuoden 2001 päivinä esiin tuotu “Seraphyde”. Kiekkonsa yhtye nauhoitti kesä-heinäkuussa 2000 SunciCoop-studiossa Tuomo Valtosen luotsaamana, joka myös miksasi kiekon. Levy masteroitiin Italiassa Alberto Cutolon toimesta Massive Arts -studiossa. Debyyttialbumilla käy vierailemassa laulaja Karoliina Kallio.

“Seraphyde”-albumin kappaleet:

 1. Dystopia Show
 2. Nervine
 3. Float
 4. Astronomicon
 5. Weltschmerz
 6. Until Death Do Us Apart
 7. Nations Collide
 8. Bitter Utopia
 9. Death-Wired To The Bleak
 10. Seraphyde
 11. Oppression

Diablerie on:

 • HV (Henri Villberg) (laulu ja ohjelmointi)
 • UG (Tomi Ullgren) (kitara)
 • K+ (Kimmo Tukiainen) (kitara)
 • Hirvonen (basso)

Bändi perustettiin alunperin kymmenen vuotta sitten ja se hajosi vuoden 2002 päivinä. Ryhmä aktivoitui uudelleen vuonna 2006. Diablerien kokoonpanoon kuuluu jäseniä sellaisista musiikkikokoonpanoista kuin Impaled Nazarene, Rapture, The Chant, Burnclear ja Division 19. Vaikutteita musiikkiinsa yhtye tunnustaa hakevansa mm. Napalm Deathin, Nasumin, Ministryn, Strapping Young Ladin, Abortedin, Celtic Frostin, Slayerin, Limbonic Artin ja jopa Skinny Puppyn musiikista.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.